ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ – ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ: Πάνω από 61 εκατ. διελεύσεις μέσα σε 15 χρόνια!

on .

 

GEFYRA RIO ANTIRRIO

Δέκα πέντε χρόνια καθημερινής 24ωρης λειτουργίας συμπλήρωσε φέτος η γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά έργα που υλοποιήθηκαν στη χώρα μας και το οποίο έχει αλλάξει σημαντικά τον οδικό χάρτη της Ελλάδας, διευκολύνοντας ταυτόχρονα τα μέγιστα και τους Ηπειρώτες που ταξιδεύουν από και προς την Αθήνα!
Στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη «Στέγη Πολίτη & Πελάτη» της Γέφυρας στο Αντίρριο, παρουσιάστηκε ο απολογισμός της 15ετούς πορείας, αλλά και ο νέος γαλανόλευκος λογότυπος της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.
Σε δηλώσεις του ο διακεκριμένος, διεθνώς Ηπειρώτης πολιτικός μηχανικός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. Δρ. Π. Παπανικόλας, τόνισε, μεταξύ άλλων: «Η Γέφυρα αποτελεί ένα σύγχρονο τεχνικό μνημείο για τη χώρα μας, λαμβάνοντας υπόψη την καινοτομία και τα πρωτοπόρα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της, αλλά και την τεχνολογία που χρησιμοποιείται 15 χρόνια τώρα για τη συνεχή συντήρησή της. Βασικοί πυλώνες της στρατηγικής μας αυτά τα 15 χρόνια και για τα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν, είναι η διασφάλιση της υγείας του Έργου, ο αφουγκρασμός της τοπικής κοινωνίας και ο σεβασμός στο περιβάλλον».
Πάνω από 61 εκ. διελεύσεις!
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αριθμητικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τους υπεύθυνους της εταιρείας.
Σύμφωνα με αυτά, περισσότερες από 61 εκατομμύρια διελεύσεις πραγματοποιήθηκαν τα 15 χρόνια λειτουργίας με τα Ι.Χ. να κατέχουν τη μερίδα του λέοντος (84%). Οι διελεύσεις παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια μία σταδιακά ανοδική πορεία, γεγονός που – όπως ειπώθηκε - οφείλεται στην προσαρμοστικότητα της τιμολογιακής πολιτικής της εταιρείας και την πλούσια γκάμα εκπτωτικών προϊόντων που προσφέρει, παράλληλα με την αμφίπλευρη σύνδεση της Γέφυρας με τους αυτοκινητόδρομους Κορίνθου-Πατρών και Αντιρρίου- Ιωαννίνων.
Μάλιστα από το Σάββατο οι δύο χώροι στάθμευσης στις δύο πλευρές των διοδίων της Γέφυρας έχουν εξοπλιστεί με φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων.
Ας σημειωθεί ότι η Γέφυρα κατέχει 9 διεθνή βραβεία για τη μελέτη και την κατασκευή της και είναι σχεδιασμένη ώστε να αντέχει φυσικά φαινόμενα, όπως είναι σεισμοί, τεκτονικές μετακινήσεις, και υψηλοί άνεμοι που υπερβαίνουν σε μεγέθη τα αντίστοιχα της περιοχής.
Σχετικά με την συντήρηση της γέφυρας, τονίστηκε ότι «περισσότερα από 5.700 δομικά στοιχεία ελέγχονται και επιθεωρούνται συνεχώς από το εξειδικευμένο προσωπικό της τεχνικής διεύθυνσης, αλλά και από εναερίτες, δύτες, καθώς και ειδικά μηχανήματα».