Βραβεία για τα «Δωδωναία» σε περιβαλλοντικό διαγωνισμό

on .

prostasia

• Σημαντικές διακρίσεις απέσπασαν τρία από τα μέλη της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Γυμνασίου των Δωδωναίων Εκπαιδευτηρίων κατά τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό «Εκφράζομαι για τη Γη και το Περιβάλλον», που διοργάνωσε η Επιτροπή Διδακτικής των Γεωεπιστημών και η Επιτροπή Γεωμορφολογίας & Περιβάλλοντος.
Την ευθύνη και την εποπτεία του περιβαλλοντικού ομίλου του σχολείου έχει η κ. Κατερίνα Κουιμτζή. Ειδικότερα, διακρίθηκαν οι μαθητές Σπύρος Ναυρόζογλου και Μερόπη Πετσιμέρη, στους οποίους απονεμήθηκε το 1ο βραβείο Multimedia Δημιουργικού για το περιβαλλοντικό σποτ που δημιούργησαν με τίτλο «Μη γυρνάς την πλάτη στο περιβάλλον». Το σποτ περιλαμβάνει σκίτσα που ζωγράφισαν οι ίδιοι οι μαθητές, με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων απέναντι στο ζήτημα της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος. Επίσης διακρίθηκε ο Δημήτριος Μπουρνάκας στον οποίο απονεμήθηκε το 2ο βραβείο Σκίτσο για τη δημιουργία του με τίτλο «Όταν τα σκουπίδια γίνονται … τέχνη». Ο μαθητής καλλιτέχνησε με υλικά που βρήκε στα… σκουπίδια, στέλνοντας σε όλους το μήνυμα της υιοθέτησης μιας διαφορετικής κουλτούρας απέναντι στα απορρίμματα που παράγουμε.
Ο Διευθυντής του Γυμνασίου Ιωάννης Πουλόπουλος, αφού συνεχάρη τους μαθητές, τόνισε τη σημασία της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ως βασικό στοιχείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.