«Σύννεφα» φέρνει η συστέγαση δύο σχολείων στο Καπλάνειο!

on .

1o DHMOTIKO ELISABETEIO

• Στο Καπλάνειο όπου στεγάζεται το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων μετακόμισαν οι μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου μετά την «έξωσή» του από το κτίριο της Παπαζόγλειου. Ωστόσο, η συστέγαση των δύο σχολείων δεν είναι… ανέφελη και η νέα Δημοτική Αρχή καλείται τώρα να βρει λύση, εν μέσω αντιδράσεων, σε ένα θέμα που παραμένει άλυτο εδώ και τέσσερα ολόκληρα χρόνια!
Το 1ο Νηπιαγωγείο λειτουργεί πλέον στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Καπλάνειου Δημοτικού Σχολείο όπου στεγάζεται σε τρείς αίθουσες. Έτσι, αποφασίσθηκε από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων η σύμπτυξη των τριών τμημάτων της Ε΄ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου σε δύο των 25 ατόμων το καθένα.

Αντιδρούν οι γονείς
Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Συλλόγου Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού, αλλά και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου, ο οποίος με έγγραφό του προς την Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Ιωαννιτών τονίζει, μεταξύ άλλων, πως η δημιουργία δύο τμημάτων στην Ε΄ Δημοτικού είναι απαράδεκτη από άποψη εκπαιδευτική, παιδικής ψυχολογίας αλλά και παιδαγωγική. Κατανοεί βέβαια ότι η συστέγαση αυτή είναι μόνο για το τρέχον σχολικό έτος όμως ζητάει μία επιπλέον αίθουσα ώστε η Ε’ Τάξη να λειτουργήσει με τρία τμήματα.

Συνάντηση με Ελισάφ
Τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τη συστέγαση Νηπιαγωγείου και Δημοτικού στο Καπλάνειο συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Αϊβατίδης και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Τσαμπαλάς.
Στο σχολείο υπάρχουν χώροι που μπορούν να αξιοποιηθούν ωστόσο η κατανομή των μαθητών σε τμήματα και αίθουσες δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου αλλά της Διεύθυνσης του Σχολείου και της Εκπαίδευσης, όπως επισημάνθηκε. Ο Δήμαρχος τόνισε με έμφαση ότι σε ένα πρόβλημα που έχει ανακύψει από το 2015 επιχειρήθηκε να δοθεί την τελευταία στιγμή λύση και δεσμεύτηκε ότι η λύση αυτή θα είναι προσωρινή.

Στο παλιό Χατζηκώστα…
«Εμείς θα προχωρήσουμε ταχύτατα όλες τις διαδικασίες ώστε να διαμορφωθούν οι κατάλληλοι χώροι στο παλιό Χατζηκώστα. Αυτό για το οποίο δεσμεύομαι από την πλευρά μου είναι πως το προσωρινό θα είναι όντως προσωρινό», υπογράμμισε ο κ. Ελισάφ.
Ο δε αρμόδιος Αντιδήμαρχος σημείωσε ότι η συνεργασία με την Διεύθυνση του Σχολείου είναι συνεχής και τόνισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα χώρων στο συγκρότημα. «Υπάρχουν αίθουσες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν όμως την απόφαση θα πρέπει να την πάρει το ίδιο το σχολείο», ανέφερε.
Ο εκπρόσωπος των γονέων και κηδεμόνων Ματθαίος Μάνθος με δηλώσεις του εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντική η διάθεση για συνεργασία. «Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα θα λυθούν καθώς υπάρχουν οι χώροι και ότι η λύση της συστέγασης θα είναι προσωρινή και μόνο για φέτος», κατέληξε.