Καλλιεργητής χασίς στην Άρτα... ετών 72!

on .

XASIS FYTA 13 10 15

• Το πάθος για τα ναρκωτικά τελικά δεν έχει ηλικία. Αυτό δείχνει και η υπόθεση που έφερε σε πέρας το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, το οποίο έφτασε στα ίχνη ηλικιωμένου που καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης σε χωριό του Δήμου Νικολάου Σκουφά.
Οι αστυνομικοί, έχοντας προφανώς σχετικές πληροφορίες πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι 72χρονου Έλληνα και εντόπισαν στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού του τρία δενδρύλλια ύψους 2, 1,75 και 1,2 μέτρων αντίστοιχα.
Στην έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκαν μια συσκευασία με αποξηραμένη κάνναβη βάρους 27,1 γραμμαρίων, μια ταμπακέρα με νωπή και αποξηραμένη κάνναβη βάρους 2,13 γραμμαρίων και συσκευασία με 25 σπόρους κάνναβης, που θα τους χρησιμοποιούσε στην επόμενη σπορά. Σε βάρος του 72χρονου σχηματίστηκε μεν δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, πλην όμως η Ασφάλεια της Άρτας εξετάζει και άλλες παραμέτρους της υπόθεσης.

Με πλαστές επιταγές…
Παρά τις κατά καιρούς επιτυχίες της Αστυνομίας, η μικροεγκληματικότητα εξακολουθεί να ανθεί στην Ήπειρο. Προχθές βράδυ οι αστυνομικοί ήλθαν αντιμέτωποι με μια ακόμη υπόθεση απάτης και μάλιστα από δύο νεαρά άτομα τα οποία και στο παρελθόν είχαν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για παρόμοια αδικήματα. Συγκεκριμένα συνέλαβαν έναν 24χρονο και έναν 25χρονο, οι οποίοι εξαπάτησαν δύο ιδιοκτήτες καταστημάτων εμπορίας ελαστικών, στους οποίους παρέδωσαν συνολικά τρεις επιταγές ονομαστικής αξίας 17.515 ευρώ που αποδείχτηκε στη συνέχεια πως ήταν πλαστές.
Η Ασφάλεια Ιωαννίνων κινήθηκε γρήγορα και συνέλαβε τους δύο δράστες, προχωρώντας στην κατάσχεση των επιταγών, δύο κινητών τηλεφώνων και του Ι.Χ. αυτοκινήτου τους. Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον τυχόν εντοπισμό και άλλων παράνομων πράξεων.

Είχαν ρημάξει τη Φασκομηλιά
Τους δράστες που είχαν γίνει ο τρόμος και ο φόβος των κατοίκων της Φασκομηλιάς Θεσπρωτίας τον περασμένο Ιανουάριο, ταυτοποίησε η Ασφάλεια Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών. Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 30 και 26 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές.
Οι δύο δράστες είχαν διαρρήξει:
- Κατοικία 52χρονης, από την οποία πήραν μαγειρικά σκεύη, ρούχα, τρόφιμα και δύο φορητούς ασυρμάτους.
- Κατοικία 70χρονου από την οποία πήραν 670 φιάλες κρασιού, δύο αεροβόλα όπλα, δύο δοχεία με λάδι, εργαλεία, μαγειρικά σκεύη, ρούχα.
- Κατοικία 52χρονου από την οποία πήραν ένα τάμπλετ και μικρό χρηματικό ποσό.
- Κατοικία 45χρονης, από την οποία πήραν μόνο ένα μαχαίρι.

Συνελήφθη φυγόποινος
Στη Σέριφο έδρασε, στο Δελβινάκι συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός. Σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σερίφου φυλάκισης τριών μηνών και προστίμου 3.000 ευρώ για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Χθες τα ξημερώματα αστυνομικοί του Α.Τ. Δελβινακίου, τον συνέλαβαν και θα τον οδηγήσουν στον Εισαγγελέα για τις περαιτέρω προβλεπόμενες διαδικασίες έκτισης της ποινής.