Ευχές και μηνύματα για τη νέα σχολική χρονιά

on .

PAIDIA TSANTES SXOLEIO

• Ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου
«Κάθε νέα σχολική χρονιά δημιουργεί νέες προσδοκίες, για ένα καλύτερο αύριο για όλους. Με μεθοδικότητα και επιμονή δημιουργούνται οι συνθήκες για να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο και να επιλύσουμε όποιο πρόβλημα και αν παρουσιάζεται. Ας ευχηθούμε η νέα σχολική χρονιά να δημιουργήσει τις συνθήκες για μια νέα κοινωνία, πιο δίκαιη, δημοκρατική, χωρίς διακρίσεις, με σεβασμό στην διαφορετικότητα και την ελευθερία του ατόμου», τονίζει σε μήνυμά του για την έναρξη του νέου σχολικού έτους ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δρ. Δημήτρης Δημητρίου.
Η ΔΑΚΕ Καθηγητών
Τις ευχές της για τη νέα σχολική χρονιά εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ Καθηγητών Ν. Ιωαννίνων. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «ένας νέος ετήσιος κύκλος μάθησης αρχίζει για τους μαθητές μας γεμάτος με όνειρα, φιλοδοξίες, με προοπτικές προόδου και επιτυχίας. Ευχόμαστε σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές καλή πρόοδο, υγεία και δύναμη στη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά. Ευχόμαστε ακόμα σε κάθε εκπαιδευτικό και σε κάθε γονέα να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή αλλά και πίστη για την επίτευξη των στόχων τους». Όπως τονίζει η ΔΑΚΕ, η φετινή σχολική χρονιά ξεκινάει με σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις εκπαιδευτικών σε αρκετά σχολεία. Προβλήματα που συσσωρεύτηκαν από τις πολιτικές λιτότητας των μνημονίων αλλά και από την πολιτική της προηγούμενης διακυβέρνησης. Ωστόσο, χαιρετίζει την μέχρι τώρα πρακτική διαχείρισης και επίλυσης των προβλημάτων από την ηγεσία του Υπουργείου.
Ο Τομέας Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ
«Η νέα χρονιά ξεκινά με αρνητικούς οιωνούς στο χώρο της εκπαίδευσης» τονίζει σε χθεσινή του ανακοίνωση ο Τομέας Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, «παραμένουν ακόμα ακάλυπτα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, που θα πρέπει τις επόμενες ημέρες να καλυφθούν με συμπληρωματικές προσλήψεις αναπληρωτών και να ολοκληρωθεί το συντομότερο ο μόνιμος διορισμός των 4.500 εκπαιδευτικών και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση, που θα έπρεπε ήδη να είχε πραγματοποιηθεί»
Οι «Oρίζοντες Ηπείρου»
Σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» τονίζει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Στην αρχή κάθε νέας σχολικής χρονιάς, οι ευχές των «αρχόντων» και των πολιτικών μπορεί να φαίνονται στερεότυπες και επαναλαμβανόμενες… Ίσως και ως αντιγραφή των αντίστοιχων περσινών και των προπέρσινων. Κάθε νέα σχολική χρονιά ωστόσο, για εσάς τους μαθητές, εμάς τους γονείς σας και τους δασκάλους σας, είναι μια εντελώς διαφορετική πρόκληση. Θα μπορούσε να είναι και ένα προσωπικό στοίχημα με τον εαυτό σας. Η γνώση είναι ένα ανεκτίμητο εφόδιο. Η κατάκτησή της είναι μια διαρκής και επίπονη προσπάθεια, μέσα και έξω από το σχολείο. Αν κοπιάσετε σήμερα, θα κατακτήσετε στόχους αύριο».