«Χειροπέδες» σε 43χρονο που μετέφερε 74 κιλά χασίς!

on .

NAKROTIKA 10 9 19

• «Φρένο» σε ένα ακόμη μεγάλο φορτίο ναρκωτικών, τα οποία προορίζονταν για τις ελληνικές πιάτσες έβαλαν χθες οι αστυνομικοί της Δίωξης Ιωαννίνων, οι οποίοι δεν αφήνουν σε… χλωρό κλαρί τους διακινητές που επιχειρούν με κάθε τρόπο να εισάγουν χασίς από την γειτονική Αλβανία στη χώρα μας.
Αυτή τη φορά ο μεταφορέας ήταν ένας 43χρονος Έλληνας και συνελήφθη, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών χθες τα ξημερώματα στην περιοχή του Κεφαλοβρύσου Πωγωνίου. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο χώρο των αποσκευών του οχήματος που οδηγούσε, 47 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 73 κιλών και 800 γραμμαρίων. Επίσης, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών, το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Παράνομο εργαστήριο…
Στο μεταξύ, μπροστά σ’ ένα παράνομο εργαστήριο γόμωσης φυσιγγίων, βρέθηκαν χθες το πρωί αστυνομικοί της Πρέβεζας, συλλαμβάνοντας έναν 63χρονο Έλληνα, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς κ.α.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 63χρονο, διότι κατελήφθη σε αποθηκευτικό χώρο ιδιοκτησίας του, να προβαίνει παράνομα στη γόμωση κυνηγετικών φυσιγγίων με σκοπό την εμπορία, στερούμενος σχετικής άδειας από αρμόδια αρχή.
Σε έρευνα που έγινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: • 2 μηχανές γόμωσης και πλήρωσης φυσιγγίων, • 2 συσκευασίες με πυρίτιδα, συνολικού βάρους 1.688 γραμμαρίων, • 4.000 κενά κυνηγετικά φυσίγγια, έτοιμα προς γόμωση, • 5.000 συγκεντρωτήρες, • 25 γομωμένα φυσίγγια, έτοιμα προς εμπορία, • 300 χάρτινα κυτία, για την αποθήκευση των φυσιγγίων.