Πρώτη προτεραιότητα η έκδοση των συντάξεων χηρείας

on .

xrhmata

• Πρώτη προτεραιότητα είναι να εκδοθούν οι συντάξεις χηρείας, «οι οποίες ήταν ακόμα μία εκκρεμότητα που παραλάβαμε» δήλωσε χθες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης. Ο ίδιος εξέφρασε και την αντίθεσή του σε καταχρηστικές συμπεριφορές και στην ασυδοσία της εργοδοτικής πλευράς.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6», αναφέρθηκε στις στοχευμένες παρεμβάσεις που σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας, σημειώνοντας ότι όσοι εργαζόμενοι βρίσκονται σε περιβάλλον μερικής απασχόλησης κι απασχολούνται πέραν της συμφωνηθείσας χρονικής διάρκειας που αναγράφεται στη σύμβασή τους, θα έχουν αυξημένη μισθοδοτική αντιμετώπιση εκ μέρους της επιχείρησης. Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι η δεύτερη μεγάλη θεσμική παρέμβαση που θα γίνει είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά πέντε μονάδες, μόνο στην πλήρη απασχόληση.
Σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο κ. Βρούτσης επισήμανε ότι όποια κι αν είναι η απόφαση της Δικαιοσύνης, σε ένα κράτος δικαίου, όπως η Ελλάδα, θα είναι απόλυτα σεβαστή, και η επιστροφή των χρημάτων στους συνταξιούχους θα γίνει μέσα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών αντοχών της εθνικής οικονομίας.