«Αναταράξεων» συνέχεια για τις συμπράξεις στα Γιάννενα

on .

DHMARXEIO IOANNINON 3

 Συνεχίζονται οι… αναταράξεις, τις οποίες προκάλεσε η πρόσφατη επίσημη ανακοίνωση της σύμπραξης τριών παρατάξεων και δύο ανεξάρτητων συμβούλων στα Γιάννενα για τον σχηματισμό Δημοτικής Αρχής με τον Μωυσή Ελισάφ στο «τιμόνι».
Χθες, λοιπόν, είχαμε την απάντηση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας του Νίκου Γκόντα στις αιτιάσεις του Θωμά Μπέγκα, η οποία κυμάνθηκε σε ιδιαίτερα αυστηρούς τόνους, την απάντηση της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» του Άρη Μπαρτζώκα στον πρώην δημοτικό της σύμβουλο Κώστα Κυριαζή που ανακοίνωσε την αποχώρησή του από αυτήν, αλλά και την πρώτη τοποθέτηση της παράταξης Λάζαρου Νάτση στα τεκταινόμενα.
«Το γαρ πολύ…»
«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» τονίζει σε χθεσινή της ανακοίνωση η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» του Νίκου Γκόντα προσθέτοντας πως το ρητό «δυστυχώς το επιβεβαιώνει σε όλο του το μέγεθος η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του κ. Θ. Μπέγκα μετά την σύμπραξη των παρατάξεων στο Δήμο Ιωαννιτών».
Η πλευρά Γκόντα τονίζει πως τα μέλη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και ιδιαίτερα ο προηγούμενος Δήμαρχος όσο πιο νωρίς εμπεδώσουν τον νέο ρόλο στον οποίο τους έταξε ο Γιαννιώτικος λαός, τόσο καλύτερα γι’ αυτούς και επισημαίνει με έμφαση: «Τα πέντε χρόνια της παντελούς ανυπαρξίας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής σηματοδοτούν τον βαθμό της παλαιότητας σκέψεων, οραμάτων και πράξεων. Ατυχής η σύγκριση των εποχών Γκόντα – Μπέγκα, η οποία επιχειρήθηκε από την πρώην Δημοτική Αρχή. Η εποχή Γκόντα θα μείνει στην ιστορία ως εποχή έργων σε αντίθεση με την εποχή Μπέγκα που θα μείνει ως η εποχή των μεγάλων λόγων, των φρούδων υποσχέσεων και του ανύπαρκτου έργου».
Απάντηση Μπαρτζώκα…
Στο μεταξύ, στον αποχωρήσαντα από αυτήν πρώην δημοτικό της σύμβουλο Κώστα Κυριαζή απάντησε χθες με ανακοίνωσή της η παράταξη «Γιάνεννα Τώρα» του Άρη Μπαρτζώκα, εκφράζοντάς την έκπληξή της για την απόφασή του να φύγει.
Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην τελευταία Γενική Συνέλευση η παράταξη ομόφωνα τάχθηκε υπέρ της απλής αναλογικής και κατ’ επέκταση υπέρ των συνεργασιών των δημοτικών παρατάξεων, ενώ υπενθυμίζει ότι ο Νόμος προβλέπει σύμπραξη παρατάξεων εντός του Δημοτικού Συμβουλίου για την εύρυθμη διοίκηση του Δήμου και όχι και εκτός αυτού, δηλαδή οι παρατάξεις εξακολουθούν να υφίστανται και να λειτουργούν ανεξάρτητα!
Η «Γιάννενα Τώρα» σπεύδει δε να σημειώσει ότι η απόφαση για σύμπραξη με τις παρατάξεις Ελισάφ και Γκόντα ελήφθη από τη Γραμματεία της ομόφωνα και η απόφαση αυτή έγινε γνωστή στους υποψήφιούς της πριν την υπογραφή του πρακτικού σύμπραξης χωρίς να εκφρασθεί αντίρρηση από κανέναν. Κάνει μάλιστα γνωστό ότι η Γενική Συνέλευση έχει ορισθεί για την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου όπου φυσικά θα γίνει συζήτηση και για το εκλογικό αποτέλεσμα και το κάθε μέλος θα μπορεί να ασκήσει την κριτική του.
Κριτική από Λ. Νάτση!
Σε ανακοίνωσή της με θέμα τις εξελίξεις στον δήμο η παράταξη του Λάζαρου Νάτση «Πολίτες για την Ανατροπή» τονίζει πως η νέα παράταξη της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων οφείλει τις επόμενες ημέρες να καταθέσει το κοινό πρόγραμμα με βάση το οποίο προέκυψαν οι συγκλήσεις ώστε να γνωρίζουν οι δημότες την πολιτική που θα ακολουθήσει στο Δήμο. Παράλληλα, ασκεί κριτική στη διαδικασία σύμπραξης των τριών, τονίζοντας πως «δεν έλειψαν σε αυτή την πρώτη φάση «οι υποχωρήσεις από διακηρυγμένες αρχές». Οι καταγγελίες κατά της προηγούμενης δημοτικής αρχής ότι τα στελέχη της ενδιαφέρονταν μόνο για τις θέσεις και τους μισθούς, βρήκαν θέση και στην νέα εποχή με την «μεταγραφή» συμβούλων από άλλη παράταξη».
Η παράταξη Νάτση πρόκειται να πραγματοποιήσει ανοιχτή συνέλευση την Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 8 μ.μ. στα γραφεία της (Πυρσινέλλα 6, 3ος όροφος) ώστε να εξεταστούν τα νέα δεδομένα και να καθοριστεί η στάση της το επόμενο διάστημα.