Η Κυβέρνηση να επανεξετάσει τους φόρους στα πετρελαιοειδή

on .

ANTLIES BENZINH

• «Η Κυβέρνηση στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της για ανάπτυξη και αναθέρμανση της οικονομίας, πρέπει να ασχοληθεί άμεσα με την μείωση των υψηλών Ε.Φ.Κ στα πετρελαιοειδή», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.)..
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιεί, η Ελλάδα με βάση το δελτίο τιμών της 2ας Σεπτεμβρίου 2019 των 28 χωρών της Ε.Ε (EUR 28 Weekly oil bulletin), είναι ως προς την τιμή διάθεσης της Αμόλυβδης 95 oct. τρίτη ακριβότερη (1,595) και πέμπτη ακριβότερη (1,370) στο πετρέλαιο κίνησης, όταν ο μ.ό. των 28 κρατών της Ε.Ε είναι αντιστοίχως 1,405 και 1,310.
Οι επιπτώσεις είναι σημαντικές και καθοριστικές στην Εθνική Οικονομία, αφού επηρεάζουν το κόστος παραγωγής Αγροτικών, Βιομηχανικών και Βιοτεχνικών προϊόντων, καθώς και το μεταφορικό κόστος διακίνησης αυτών, αναφέρει ακόμη η Π.Ο.Π.Ε.Κ. που θέτει και το ζήτημα του πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο τα τελευταία χρόνια επιβαρύνεται με φόρους (Ε.Φ.Κ & Φ.Π.Α.) πάνω από 400 ευρώ το χιλιόλιτρο, που το κάνει απαγορευτικό προς χρήση σε χιλιάδες οικογένειες.