Σύστημα υγραερίου θα τοποθετηθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο!

on .

PANEPISTHMIAKO NOSOKOMEIO2

• Το υγραέριο ως βασική πηγή ενέργειας θα χρησιμοποιεί από το τέλος Φθινοπώρου το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, υποδομή που αναμένεται να επιφέρει εξοικονόμηση πόρων άνω των 700.000 ευρώ το χρόνο, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Διοίκησης. Την προηγούμενη εβδομάδα αναδείχθηκε ο ανάδοχος του έργου, το οποίο έχει προϋπολογισμό 430.000 ευρώ που με τη συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου, θα καλυφθούν από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο Φθινόπωρο.
Χθες ανακοινώθηκε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και η σύμβαση της προμήθειας και εγκατάστασης του νέου Αξονικού Τομογράφου 64 τομών τύπου CANON AQUILION PRIME SP προϋπολογισμού 822.690€.
Το ποσό θα διατεθεί από τον τακτικό προϋπολογισμό του Νοσοκομείου σε πέντε ισόποσες ετήσιες δόσεις. Ήδη έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες διαμόρφωσης του χώρου υποδοχής και η λειτουργία του νέου αξονικού τοποθετείται εντός του επόμενου τριμήνου. Η ενίσχυση του εξοπλισμού με τον νέο αξονικό αναμένεται να μειώσει σημαντικά την αναμονή που παρατηρείται και παράλληλα να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, αναπτύσσοντας νέα ιατρικά πεδία εφαρμογών στο ΠΓΝΙ.