Έργα οδοποιίας 756.000 ευρώ σε Καλπάκι και Άνω Καλαμά

on .

fllodimos

• Ένα σημαντικό έργο για την στήριξη του αγροτικού τομέα εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» ανάβοντας το πράσινο φως για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας στον Δήμο Πωγωνίου.
Πρόκειται για το έργο «Αγροτική Οδοποιία Δ.Ε. Καλπακίου και Δ.Ε. Άνω Καλαμά», προϋπολογισμού 756.700 ευρώ που εντάχθηκε στο πρόγραμμα με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών –Τμήμα Αναπτυξιακών Προγραμμάτων & Διαχ/σης Π.Δ.Ε. και πρόσφατα πραγματοποιήθηκε η αποδοχή των όρων από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πωγωνίου.
Όπως αναφέρει ο Δήμος σε ανακοίνωσή του, με το συγκεκριμένο έργο θα βελτιωθεί η προσπελασιμότητα στον κάμπο Βελλάς – Παρακαλάμου, ενός από τους μεγαλύτερους του Νομού Ιωαννίνων και θα μειωθεί το κόστος μεταφοράς των προϊόντων. Παράλληλα, θα επιτραπεί η ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων καθώς και η ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων.
Ο Κων/νος Καψάλης
«Δεσμευτήκαμε για την βελτίωση της προσπελασιμότητας στον κάμπο Βελλάς - Παρακαλάμου και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι». Στηρίζουμε τον αγροτικό κόσμο της περιοχής συμβάλλοντας στην ευκολότερη πρόσβαση στις αγροτικές καλλιέργειες και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Ο πρωτογενής τομέας πρέπει να τονωθεί με κάθε πρόσφορο τρόπο», δήλωσε ο Δήμαρχος Κων/νος Καψάλης.