Παλιά και νέα πρόσωπα διορίστηκαν Αντιπεριφερειάρχες!

on .

PERIFEREIA KTHRIO

• Πρόσωπα τα οποία έχουν θητεύσει στις ίδιες θέσεις και κατά την προηγούμενη πενταετία σε συνδυασμό με ορισμένα νεοεκλεγέντα στελέχη της παράταξής του τοποθέτησε ο Αλέκος Καχριμάνης στις θέσεις των τεσσάρων Αντιπεριφερειαρχών Π.Ε. και των έξι Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών. Η θητεία τους έχει οριστεί ως τις 31 Δεκεμβρίου 2020.
Πιο συγκεκριμένα, στις τρεις από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες θα είναι γνώριμα πρόσωπα αφού παραμένουν οι Βασίλης Ψαθάς στην Π.Ε. Άρτας, Θωμάς Πιτούλης στην Π.Ε. Θεσπρωτίας και Στράτος Ιωάννου στην Π.Ε. Πρέβεζας. Νέο πρόσωπο είναι ο Κωνσταντίνος Σιαράβας που ορίζεται Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων, θέση που κατείχε μέχρι πριν λίγες ημέρες η Τατιάνα Καλογιάννη.

Οι αρμοδιότητες
Στον Βασίλη Ψαθά μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες που αφορούν στην ανάπτυξη και προώθηση της Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας στην Περιφέρεια Ηπείρου. Στον Θωμά Πιτούλη οι αρμοδιότητες που αφορούν σε θέματα Φυσικών Πόρων, Ενέργειας, Ιχθυοκαλλιεργειών και εν γένει Υδατοκαλλιεργειών στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Στον Κωνσταντίνο Σιαράβα μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες που αφορούν στα θέματα οικονομικών και καλών πρακτικών για την εξυπηρέτηση των πολιτών και στον Στράτο Ιωάννου αυτές που αφορούν στην οργάνωση, προώθηση και το συντονισμό, την επεξεργασία και υποβολή προτάσεων και προγραμματικού σχεδίου και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών που αφορούν σε θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου.

Οι θεματικοί Αντ/ρχες
Με άλλη απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου ορίζονται οι παρακάτω περιφερειακοί σύμβουλοι ως θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Ηπείρου, κριτήριο για την επιλογή των οποίων υπήρξε η σταρυδοσία τους κατά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Μαΐου:
Η Αγνή Νάκου - Δασούλα με αρμοδιότητα τα θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Συνοχής και Δημόσιας Υγείας. Ο Οδυσσέας Πότσης με αρμοδιότητα τα θέματα Πολιτισμού, Νεολαίας, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης. Η Σταυρούλα Μπραΐμη - Μπότση με αρμοδιότητα τα θέματα Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Εμπορίου. Ο Βασίλης Γοργόλης με αρμοδιότητα τα θέματα Αθλητισμού και Απασχόλησης. Ο Κωνσταντίνος Πατήλας με αρμοδιότητα τα θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών. Ο Χρήστος Γούσης με αρμοδιότητα τα θέματα προστατευόμενων περιοχών χωρικής αρμοδιότητας Περιφέρειας Ηπείρου, Εξωστρέφειας και Καινοτομίας.