Έγιναν ρουτίνα οι συλλήψεις για ναρκωτικά στην Ήπειρο

on .

SKYLOS NARKOTIKA

• Δεν περνά μέρα που οι Διωκτικές Αρχές της Ηπείρου να μην εξιχνιάζουν έστω και μια υπόθεση μεταφοράς μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, καθώς η περιοχή μας αποτελεί για τα διάφορα κυκλώματα πραγματικό «σταυροδρόμι».
Οι συλλήψεις διακινητών που πραγματοποιούν οι αστυνομικοί, σε παραμεθόριες περιοχές, λιμάνια και φυσικά κατάμήκος του οδικού δικτύου, εθνικού και επαρχιακού έγιναν πλέον ρουτίνα, ενώ αυξάνονται και τα περιστατικά με μικροποσότητες χασίς, αναδεικνύοντας και την κοινωνική διάσταση της κατάστασης με τα ναρκωτικά, τα οποία έχουν εισβάλλει για τα καλά στη ζωή των νέων κυρίως ανθρώπων.
Σκύλος ξετρύπωσε 15 κιλά χασίς!
Ο αστυνομικός σκύλος «Avra» πρωταγωνίστησε στον τελευταίο εντοπισμό μεγάλης ποσότητας χασίς, σε «επιχείρηση» της ΕΛ.ΑΣ. που έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Θεσπρωτία.
Στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων, αστυνομικοί του Τμήματος Ηγουμενίτσας, συνέλαβαν στη Λωρίδα Σαγιάδας έναν 22χρονο αλλοδαπό, ο οποίος κατηγορείται για εισαγωγή, μεταφορά, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών. Ειδικότερα εντόπισαν ύποπτο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 22χρονο και το ακινητοποίησαν για έλεγχο.
Σε ειδική κρύπτη...
Σε επισταμένη έρευνα που ακολούθησε στο όχημα, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών «Avra», βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη μεταξύ των πίσω καθισμάτων και του χώρου των αποσκευών του αυτοκινήτου 14 δέματα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 15 κιλών και 500 γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Επίσης, κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς επρόκειτο να οδηγηθεί στονΕισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Συλλήψεις για μικροποσότητες
Στο μεταξύ, τα τελευταία 24ωρα οι αστυνομικοί προχώρησαν σε πέντε συλλήψεις για μικροποσότητες χασίς σε όλη την Ήπειρο.
-Στα Γιάννενα συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης ένας 19χρονος αλλοδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 3,4 γραμμαρίων.
-Σε άλλη περίπτωση και πάλι στα Γιάννενα συνελήφθη ένας 30χρονος αλλοδαπός με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
-Σε χωριό του Δήμου Νικολάου Σκουφά Άρτας συνελήφθη ένας 47χρονος ημεδαπός, διότι στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε να κατέχει ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 4,19 γραμμαρίων.
-Με μικροποσότητα χασίς συνελήφθη στην Πρέβεζα κι ένας 34χρονος ημεδαπός.
-Τέλος, στην Εθνική Οδό Αγρινίου – Άρτας, στο ύψος Κομποτίου συνελήφθη μία 18χρονη αλλοδαπή, διότι στην κατοχή της βρέθηκαν 3,44 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.