Ι. ΣΕΝΤΕΛΕΣ: Η γνώση και η εμπειρία μαζί με τη δημιουργική ορμή του νεοφώτιστου...

on .

ORKOMOSIA SENTELE

• Όρκο να εκπληρώνουν τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά τους, έδωσαν ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, οι δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και οι πρόεδροι και σύμβουλοι των Κοινοτήτων του Δήμου, το απόγευμα του Σαββάτου.
Η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους δημοτών στο συνεδριακό κέντρου του Δήμου στο Δημαρχείο Πραμάντων, με τους περισσότερους συμβούλους να επιλέγουν τον θρησκευτικό όρκο, ενώ δεν έλειψαν και αυτοί που έδωσαν πολιτικό όρκο.
Μέγιστη τιμή χαρακτήρισε την 3η συνεχή επανεκλογή του ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές, λέγοντας ότι ο καθένας αντιλαμβάνεται βαρύ το φορτίο της ευθύνης να ανταποκριθεί στις αυξημένες προσδοκίες. Απευθυνόμενος στους δημότες τόπνισε χαρακτηριστικά: «Αναλαμβάνουμε με την ορμή του νεοφώτιστου. Με τη διάθεση που είχαμε όταν εκλεγήκαμε για πρώτη φορά. Η γνώση και η εμπειρία, που έχουμε αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια, δεν έρχεται να μας εφησυχάσει, έρχεται προστεθεί στη δημιουργική ορμή για να μας βοηθήσει να κάνουμε νέους σχεδιασμούς, νέες διεκδικήσεις, νέες δράσεις, νέες επιτυχίες».
Απλό και εφικτό χαρακτήρισε ο κ. Σεντελές τον στόχο της νέας τετραετίας, σημειώνοντας πως η προσπάθεια θα εντοπιστεί στο να δοθούν αποτελεσματικές λύσεις σε όλους τους τομείς, και στην καθημερινότητα, και στις υποδομές, και στην ενίσχυση της προβολής και στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
Απευθυνόμενος στους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, τους κάλεσε να ανταποδώσουν με το έργο τους την τιμή που τους έκαναν με την ψήφο τους οι συνδημότες τους, να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις και τις εκδηλώσεις, αλλά κυρίως να έχουν επαφή με τον κόσμο.
Το τελευταίο μέρος της ομιλίας του, απευθυνόταν προς τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και τους ψηφοφόρους τους. «Οι εκλογές τελείωσαν τη Δευτέρα 27 Μαΐου. Από εκείνη τη μέρα είμαστε όλοι μαζί. Η πόρτα μου, όπως και των αντιδημάρχων, θα είναι ανοιχτή σε όλους», ανέφερε.
Της ομιλίας του επανεκλεγέντος Δημάρχου προηγήθηκαν σύντομες τοποθετήσεις των επικεφαλής της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης.
Συγχαρητήρια στη Δημοτική Αρχή εξέφρασαν με επιστολές τους, που αναγνώστηκαν, ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας και οι βουλευτές Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα και Μερόπη Τζούφη, υποσχόμενοι παράλληλα να στηρίξουν σε ό,τι χρειαστεί. Επιστολή έστειλε και η επίτιμη υποπρόξενος της Γαλλίας στα Γιάννενα Ελένη Παγκρατίου.