Παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ στην ορκωμοσία της Δημοτικής Αρχής Μετσόβου

on .

dimarxeio

• Παράσταση διαμαρτυρίας στην ορκωμοσία της Δημοτικής Αρχής Μετσόβου πραγματοποίησε χθες το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων. Τα μέλη του Δ.Σ. μοίρασαν ανακοίνωση στην οποία ανέφεραν ότι η Δημοτική Αρχή πλέον χρωστά 3 μηνιάτικα στους εργαζόμενους.
«Η μείωση από 9 σε 3 μηνιάτικα ήρθε ως αποτέλεσμα της απόφασής τους να διεκδικήσουν οργανωμένα και μαζί με το σωματείο την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Η μέχρι τώρα τακτική, ανάγκασε τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, και δημιούργησε προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των βρεφικών και παιδικών σταθμών Μετσόβου και Χρυσοβίτσας», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση.
Το σωματείο σχολιάζει ότι η Δημοτική Αρχή «μπορεί να θέλει να κάνει τη σημερινή ορκωμοσία με “τιμές”, αλλά σίγουρα αυτή η κατάσταση δεν είναι προς τιμήν της». Και συνεχίζει «η ανάγκη για προσχολική αγωγή δεν μπορεί να έρχεται σε “δεύτερη μοίρα” με απλήρωτους εργαζόμενους και παιδικούς σταθμούς που υπολειτουργούν. Η προσχολική αγωγή είναι ανάγκη όλων των παιδιών, και καμία Δημοτική Αρχή δεν έχει δικαίωμα να τους την στερεί».