Με το φόβο... «προσκεφάλι» ζουν οι κάτοικοι στο Πληκάτι

on .

PLHKATI KONITSAS

• Οι λιγοστές γραμμές της ανακοίνωσης της Αστυνομίας για την κλοπή εικόνων και τις διαρρήξεις σπιτιών στο Πληκάτι, δεν μπορούν να αποδώσουν το κλίμα φόβου και αγωνίας που διακατέχει τους μόνιμους κατοίκους του ακριτικού χωριού.

Η επιδρομή που είχε γίνει στις αρχές του Ιουλίου, σκόρπισε πανικό, καθώς εκτός από τις εικόνες, οι δράστες διέρρηξαν πέντε σπίτια και μάλιστα -όπως λένε κάτοικοι του χωριού- για εκφοβισμό πυροβόλησαν με καλάσνικοφ και έσπασαν πλακάκια.
Το πρόβλημα των κατοίκων έχει να κάνει και με την Αστυνομία. Έχουν ζητήσει την επέμβασή της, παίρνοντας όμως απάντηση πως πρέπει να υποβάλλουν οι ίδιοι μηνύσεις. «Αν κάνουμε κάτι τέτοιο -είπαν στον «Π.Λ.»- είναι πολύ πιθανό οι δράστες να το πληροφορηθούν, να επιστρέψουν και να επιδιώξουν να εκδικηθούν τους κατοίκους, χωρίς κανένας να προδικάσει σε τι θα συνίσταται αυτό». Το γεγονός μάλιστα πως το χειμώνα οι μόνιμοι κάτοικοι είναι λιγοστοί κάνουν ακόμη πιο έντονο το φόβο, καθώς όπως λένε αν οι δράστες θελήσουν να τιμωρήσουν ή ακόμη και να κάψουν κάποιο σπίτι είναι αδύνατο να βρεθεί άτομο να τους εμποδίσει. Εκείνο που ζητούν μέσω του «Πρωινού Λόγου», είναι επιτέλους η Πολιτεία να λάβει μέτρα πρόληψης και αποτροπής εγκληματικών πράξεων στα ακριτικά χωριά. «Αν αυτό δεν γίνει έγκαιρα, τότε σε ελάχιστα χρόνια η ύπαιθρος θα ερημώσει οριστικά και αμετάκλητα», κατέληξαν.