Ένας στους τέσσερις εισάγεται σε ΑΕΙ με βαθμούς κάτω από τη βάση

on .

APOTELESMATA PANELLADIKES

• Ένα από τα παράδοξα της χθεσινής ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ της χώρας, είναι ότι χιλιάδες υποψήφιοι κατάφεραν να ανοίξουν τις «πύλες» δεκάδων πανεπιστημιακών τμημάτων με βαθμούς κάτω της βάσης ενώ αρκετοί το μόνο που έκαναν επί της ουσίας ήταν να… γράψουν το όνομά τους και να εξασφαλίζουν μία θέση στα ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης (!), αναφέρει στο in.gr ο Μιχ. Νιβολιανίτης.
Για άλλη μία φορά τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας αποτυπώνουν μία αποκαρδιωτική εικόνα αναφορικά με τις βαθμολογίες αλλά και τον τρόπο με τον εισάγονται -λόγω του εξεταστικού συστήματος- χιλιάδες υποψήφιοι σε μία σειρά σχολών.
Αξίζει να επισημανθεί ότι το φετινό μηχανογραφικό δελτίο είχε μία ιδιαιτερότητα, καθώς πλέον έχουν ενταχθεί σε αυτό μόνο πανεπιστημιακά τμήματα. Αυτό έγινε λόγω συγχωνεύσεων τεχνολογικών και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που πραγματοποιήθηκαν -για πολλές περιπτώσεις- με προχειρότητα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο μέσο της χρονιάς.
Σύμφωνα με δηλώσεις της Υπ. Παιδείας Ν. Κεραμέως και τη φετινή χρονιά ο αριθμός των υποψηφίων που εισάγεται με βαθμούς κάτω της βάσης είναι τεράστιος και αφορά πάνω από το 25% στα γενικά λύκεια και πάνω από το 40% στα επαγγελματικά λύκεια.
Αναφερόμενη στο συγκεκριμένο φαινόμενο το οποίο επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, σημείωσε ότι χιλιάδες υποψήφιοι εισάγονται στα πανεπιστημιακά ιδρύματα με βαθμούς κάτω από τα 10.000 μόρια.
Η κ. Κεραμέως εμφανίστηκε προβληματισμένη για το γεγονός και προανήγγειλε ότι θα υπάρχουν «παρεμβάσεις» από την ηγεσία του Υπουργείου, προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο, χωρίς όμως να προσδιορίσει τον χρόνο.
«Αυτό που έχουμε προτείνει και θα θέσουμε είναι να ορίσει η πολιτεία μία ελάχιστη βάση εισαγωγής και κάθε ίδρυμα να έχει την δυνατότητα να ορίσει την δική του βάση πάνω από αυτή την βάση», σημείωσε η κ. Κεραμέως.