Δεν θα χτυπήσει φέτος κουδούνι σε 35 σχολεία της Ηπείρου!

on .

SXOLEIO LOYKETO

• Κι ενώ έχει ξεκινήσει η προετοιμασία ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, σε 35 σχολεία της Ηπείρου φέτος δεν θα χτυπήσει κουδούνι στις 11 Σεπτεμβρίου!

Απόδειξη κι αυτό της συνεχούς ερήμωσης των χωριών μας, τα οποία πλέον στερούνται και από άλλες βασικές υποδομές. Έτσι και οι εναπομείναντες κάτοικοι με μικρά παιδιά τα εγκαταλείπουν, κατευθυνόμενοι προς τα αστικά κέντρα.
Με απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αναστέλλεται η λειτουργία 22 Νηπιαγωγείων και 13 Δημοτικών στην Ηπειρο για το σχολικό έτος 2019-2020.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, αυτό συμβαίνει είτε λόγω έλλειψης μαθητικού δυναμικού, είτε λόγω μη συμπλήρωσης του ελάχιστου απαιτούμενου μαθητικού δυναμικού και ύπαρξης δυνατότητας μεταφοράς του σε όμορες σχολικές μονάδες.
-Στο Νομό Ιωαννίνων αναστέλλεται η λειτουργία των Νηπιαγωγείων Αβγού, Ασβεστοχωρίου, Επισκοπικού, Ηλιόκαλης, 1οΜαρμάρων, Μηλιωτάδων, Νήσου, Περιβλέπτου, Μικρού Περιστερίου και Τσεπελόβου. Όσον αφορά τα Δημοτικά σχολεία, αναστέλλεται η λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών, του 25ου Δημοτικού Ιωαννίνων, της Βωβούσας, του Κεφαλοχωρίου, της Άνω Λαψίστας, του Ματσουκίου, της Περιβλέπτου και του Τσεπελόβου.
- Στο Νομό Άρτας αναστέλλεται η λειτουργία του 1ου ειδικού Νηπιαγωγείου Άρτας, του Νηπιαγωγείου Κεραμάτων, του Κλειδιού, της Κυψέλης, του Λουτροτόπου, της Πέτρας, της Ροδαυγής, και του Χανόπουλου. Επίσης αναστέλλουν την λειτουργία τους τα Δημοτικά Σχολεία Κομμένου και του Παλαιοκάτουνου.
- Στο Νομό Θεσπρωτίας τα Νηπιαγωγεία Κεστρίνης και Μαζαρακιάς και τα Δημοτικά Σχολεία Γκρίκας – Ψάθας, Κεστρίνης και Μαζαρακιάς.
- Στο Νομό Πρεβέζης τα Νηπιαγωγεία Χειμαδιού και Βαλανιδόραχης.