Τρεις γυναίκες άρπαξαν με τη βία 5.000 ευρώ από 91χρονο στα Γιάννενα!

on .

FAROS PERIPOLIKO

• Ένας 91χρονος άνδρας στα Γιάννενα έπεσε θύμα ληστείας τριών γυναικών, οι οποίες εισήλθαν στο σπίτι του και με τη βία κατάφεραν να του αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό.
Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Παρασκευής, με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων να έχει ήδη ταυτοποιήσει τα στοιχεία των τριών εισβολέων, ηλικίας 45, 39 και 48 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα. Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι δύο από τις τρεις γυναικες, μπήκαν στο εσωτερικό του σπιτιού του ηλικιωμένου και αφού του άσκησαν σωματική βία, αφαίρεσαν από την τσέπη του παντελονιού του το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, ενώ η τρίτη συνεργός τις περίμενε έξω.

Έκλεψε ψάρια!
Μια άλλη υπόθεση κλοπής ψαριών από ιχθυοτροφική μονάδα σε περιοχή της Θεσπρωτίας που διαπράχθηκε στις 11 Αυγούστου εξιχνιάστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. Για την υπόθεση αυτή, ταυτοποιήθηκε ως δράστης, 42χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για το αδίκημα της κλοπής. Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 42χρονος, εργαζόμενος στην ιχθυοτροφική μονάδα, προέβη σε παράνομη αλίευση ψαριών από τις εγκαταστάσεις.

Αγορές με κλεμμένη κάρτα
Στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθη μία 42χρονη γυναίκα, με την κατηγορία ότι αφαίρεσε από πορτοφόλι 54χρονης αλλοδαπής, το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ και μία τραπεζική κάρτα ανάληψης χρημάτων. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι η 42χρονη με την κλεμμένη τραπεζική κάρτα αρχικά επιχείρησε ανεπιτυχώς να αφαιρέσει χρηματικό ποσό από μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε ανέπαφες συναλλαγές σε καταστήματα, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό 87,82 ευρώ.

Διάρρηξη σε Ι.Χ.
Υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που έγινε στην Κορωνησία εξιχνίασε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 20χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα ο νεαρός απογευματινές ώρες της 9ης Ιουλίου διέρρηξε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, απ’ όπου αφαίρεσε γυναικεία τσάντα, που περιείχε χρηματικό ποσό και προσωπικά έγγραφα.

Και απόπειρα κλοπής σε ΤΟΕΒ
Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθησαν στα Γιάννενα πέντε άτομα, για απόπειρα κλοπής και φθορά σε εξοπλισμό αντλιοστασίου του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) στον Άγιο Αρσένιο Φιλιατών Θεσπρωτίας. Πρόκειται για έναν 26χρονο αλλοδαπό και τέσσερις Έλληνες, τρεις άνδρες ηλικίας 33, 38 και 17 ετών καθώς και μία 31χρονη γυναίκα. Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Φιλιατών, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας ταυτοποίησαν τα στοιχεία των δραστών, οι οποίοι στο πλαίσιο αναζητήσεων, εντοπίστηκαν στην περιοχή των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ιωαννίνων, να επιβαίνουν σε δύο οχήματα όπου και συνελήφθησαν.