ΚΩΝ. ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ: Να γίνει σύνδεση όλων των νοσοκομείων της Ηπείρου…

on .

MPOYRANTAS K

Ο επί σειρά ετών διακεκριμένος Καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπ. Ιωαννίνων κ. Κωνσταντίνος Λ. Μπουραντάς, πρ. Δ/ντής της Αιματολογικής Πανεπ. Κλινικής, με χθεσινή παρέμβασή του στον «Π.Λ.», αποκαλύπτει ότι Αρτινός συνταξιούχος φαρμακοποιός πέθανε από λοίμωξη του αναπνευστικού γιατί δεν πρόλαβε να κάνει θρομβόλυση στα Γιάννενα! Γράφει σχετικά:
«Η υγεία είναι το μέγιστο αγαθό. Ευτυχώς σήμερα με τις έρευνες και τις ανακαλύψεις έχει βρεθεί μέγας αριθμός φαρμάκων για τη θεραπεία καθημερινών παθήσεων, όπως ουρολοιμώξεις και λοιμώξεις αναπνευστικού μέχρι διάλυση θρόμβου σε εγκεφαλική και πνευμονική εμβολή και θεραπεία σπάνιων παθήσεων, αλλά και διαφόρων παθήσεων με κακοήθεια όπως λευχαιμία – καρκίνος κ.λ.π.
Φίλος συνταξιούχος φαρμακοποιός παθαίνει εμβολικό εγκεφαλικό επεισόδιο στην Άρτα πριν 4 χρόνια. Ο αξονικός του νοσοκομείου είναι χαλασμένος. Τον έστειλαν για αξονική σε ιδιωτικό εργαστήριο.
Το έμαθα, πήρα τηλέφωνο στα Γιάννενα που γίνεται θρομβόλυση. Μέσα σε 6 ώρες στα Γιάννενα δεν τον δέχτηκαν. Έμεινε με ημιπληγία για 4 χρόνια και πέθανε από λοίμωξη αναπνευστικού. Θα μπορούσε με τη θρομβόλυση να είναι υγιής.
Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Υγείας είπαν ότι πρώτα από όλα είναι ο άνθρωπος.
Πού είναι το κράτος; Ποιος ενδιαφέρεται για τον ασθενή; Από χρόνια φωνάζω «κάντε σύνδεση των νοσοκομείων της Ηπείρου», αλλά… φωνή βοώντος εν τη ερήμω! Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς. Προσπάθησα και αποτέλεσμα μηδέν!
***
Έχω κάνει μετά από σκληρό πόλεμο Αιματολογική Κλινική στα Γιάννενα και Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας. Από Δωρεά φέρνω στο νοσοκομείο 100.000 ευρώ το χρόνο για τους αιματολογικούς ασθενείς. Το μόνο που ζήτησα να πηγαίνουν δωρεάν συμβούλους στα νοσοκομεία . Δεν δέχτηκαν. Γιατί άλλωστε; Το έλεγε και ο αείμνηστος Κ. Μητσοτάκης: «Έχω διεθνή φήμη, ποιος ενδιαφέρεται»;
Ήμουν Διευθυντής της καλύτερης Αιματολογικής Κλινικής και Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας, έφυγα, διαλύθηκαν τα πάντα! Έλεγαν οι ασθενείς ότι αν φύγει ο Μπουραντάς θα μείνουν τα παιδιά του. Τα έδιωξαν όμως!

Ο ένας στο Imperial College στην Αγγλία και ο άλλος σε πανεπιστήμιο της Ισπανίας. Όταν αρρωστήσουμε σε ποιους γιατρούς θα πάμε; Τα συμπεράσματα δικά σας», καταλήγει ο Κ. Μπουραντάς.