Μόνο με πέντε γιατρούς λειτουργεί η Καρδιολογική στο «Χατζηκώστα»

on .

NOSOKOMEIO XATZHKOSTA KARDIOLOGIKH

• Καμπανάκι κινδύνου κρούει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (Ε.Ι.Ν.Η.) για τις σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού που υπάρχουν στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», καθώς από τους 7 ειδικευμένους καρδιολόγους, απομένουν μόνο 5 για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες!
Μιας κλινικής με πολλές δραστηριότητες όπως Στεφανιαία Μονάδα, Αιμοδυναμικό, νοσηλεία στην κλινική, τμήμα κόπωσης, τμήμα υπερήχων, τακτικά εξωτερικά ιατρεία, συμβουλές για καρδιολογικά θέματα σε ολόκληρο το Νοσοκομείο και κάλυψη των ΤΕΠ.
Σύμφωνα με την Ένωση από τους ειδικευόμενους, οι δύο εκπαιδεύονται σε άλλα νοσοκομεία στα πλαίσια της ειδίκευσής τους και σε δύο μήνες ολοκληρώνουν την ειδίκευσή τους και θα διαγραφούν, ενώ άλη μία ειδικευόμενη απουσιάζει σε άδεια μητρότητας.

Στα όριά τους…
Το αποτέλεσμα -επισημαίνεται ακόμη στην ανακοίνωση- είναι οι εργαζόμενοι να βρίσκονται πια στα όρια της φυσικής τους εξάντλησης και να λειτουργούν σε όρια ανασφάλειας, οι γιατροί αναγκάζονται να κάνουν υπεράριθμες εφημερίες, τόσο ενεργείς όσο και ετοιμότητας, χωρίς να μπορούν να κάνουν χρήση των κανονικών τους αδειών και των νόμιμων ρεπό.
«Εδώ και χρόνια γνωρίζουμε ότι υπάρχουν 3 κενές οργανικές θέσεις οι οποίες ελέω μνημονίων δεν προκηρύσσονται, παρ’ όλες τις επισημάνσεις μας. Άρα η Καρδιολογική Κλινική θέλει επείγουσα στελέχωση με μόνιμο προσωπικό καθώς και ειδικευόμενους για να λειτουργήσει σωστά. Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την άμεση προκήρυξη των 3 κενών οργανικών θέσεων. Οι άμεσες ανάγκες δεν μπορεί να καλυφθούν χωρίς να ζητηθούν τουλάχιστον δυο επικουρικοί ιατροί», τονίζει η ΕΙΝΗ.

Το Νοσοκομείο Πρέβεζας
Αντίστοιχα προβλήματα στελέχωσης, σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών, υπάρχουν και στο Καρδιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Πρέβεζας, το οποίο εδώ και 8 μήνες λειτουργεί με 3 καρδιολόγους που υποχρεώνονται σε εφημερίες πέραν του Νόμου. Κάνουν 10 εφημερίες και σήμερα είναι μόνο 2 λόγω ασθένειας του ενός.
Υπενθυμίζεται ότι οι καρδιολογικές κλινικές είναι κλινικές που αντιμετωπίζουν πολλά επείγοντα περιστατικά και σήμερα βιώνουμε αύξηση των καρδιολογικών συμβάντων λόγω θερινής περιόδου και αύξησης του τουρισμού στην περιοχή μας.
Και καταλήγοντας η ΕΙΝΗ τονίζει ότι «όταν υπολειτουργεί ένα Τμήμα επιφορτίζεται ένα άλλο και όπως αντιλαμβανόμαστε ο κλήρος θα πέσει στο ΠΓΝΙ που είναι ήδη επιφορτισμένο και με ελλιπές προσωπικό».