Σε πύρινο κλοιό από χθες η Εύβοια

on .

PYRKAGIA FOTIA AEROPLANA

• Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται από χθες η Εύβοια. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν άνιση μάχη με τις φλόγες που απειλεί και οικισμούς που ωστόσο έχουν εκκενωθεί από τους κατοίκους.
Η φωτιά χθες βράδυ βρίσκονταν σε πολύ μικρή απόσταση από το χωριό Μακρυμάλλη, όπου έχει προκαλέσει ζημιές σε κτήρια στην περίμετρο του οικισμού.
Πυροσβεστικά οχήματα και ισχυρές πεζοπόρες δυνάμεις δημιούργησαν ζώνη προστασίας γύρω από το χωριό, ενώ οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τις κοινότητες Κοντοδεσπότι, Σταυρό, Πλατάνα, και από το μοναστήρι της Παναγίας Θεοτόκου στο Μακρυμάλλη.
Λεωφορεία μετέφεραν περίπου 350 κατοίκους στα Ψαχνά, κοντά στη θάλασσα. Στα περίχωρα της πόλης θα δημιουργηθεί χώρος προληπτικής προστασίας από χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες του στρατού, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της εταιρείας ΛΑΡΚΟ.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής το μεγάλο πύρινο μέτωπο εξαπλώνονταν προς τα νότια - νοτιοδυτικά, προς τα μικρά χωριά Κυπαρίσσι και Δροσιά, έχοντας διανύσει απόσταση περίπου 11 χιλιομέτρων από την εκδήλωσή της τα ξημερώματα.
Το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που διέκοψε τις ολιγοήμερες διακοπές του και σε δηλώσεις του εξήρε τις προσπάθειες των πυροσβεστών, τονίζοντας πως προτεραιότητα είναι οι ανθρώπινες ζωές.