Σε λειτουργία τα νέα πλυντήρια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

on .

PLYNTHRIO ROYXON NOSOKOMEIO 12 8 19

• Τοποθετήθηκε και από χθες τέθηκε σε λειτουργία η νέα υπερσύγχρονη και υψηλής δυναμικότητας (480 Kg/ώρα) μονάδα πλυντηρίων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Όπως ανακοινώθηκε από τη Διοίκηση του Ιδρύματος, η νέα υποδομή (συμπεριλαμβάνει τη μονάδα πλυντηρίων που εγκαταστάθηκε στο ΠΓΝΙ (βασική μονάδα), τα δύο μικρότερης δυναμικότητας πλυντήρια που εγκαταστάθηκαν στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», και τον εξοπλισμό μεταφοράς του ιματισμού), αντικατέστησε τον από 30ετίας παλαιό και προβληματικό εξοπλισμό, χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), με τη συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου και του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, με συνολικό κόστος της τάξης των 950.360 Ευρώ.
«Η επένδυση αυτή -καταλήγει η ανακοίνωση- έλυσε χρονίζοντα προβλήματα και στα δύο Νοσοκομεία και είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες όλων των δομών υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου, διασφαλίζοντας μια σημαντική εξοικονόμηση Δημοσίων Πόρων. Η οργάνωση της λειτουργίας τους στην κατεύθυνση αυτή αποτελεί πρόκληση και στόχο των υπηρεσιών των δομών υγείας της περιοχής μας».
Τέλος η Διοίκηση ευχαριστεί όλους τους συντελεστές υλοποίησης του σημαντικού αυτού έργου.