Προχωρήστε άμεσα στη σύσταση της Διεπαγγελματικής για τη φέτα

on .

FETA1

• Συστάσεις και προτροπές προς τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (Π.Ε.Κ.) και της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, να κλείσουν μαζί με τους άλλους εμπλεκόμενους όλα τα μεταξύ τους ζητήματα και να προχωρήσουν στη σύσταση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη φέτα, απεύθυνε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή, σε συνάντηση που είχε χθες με εκπροσώπους τους.
Η κ. Αραμπατζή υπογράμμισε ότι η σύσταση διεπαγγελματικών οργανώσεων - πολύ περισσότερο για το εμβληματικό, εθνικό μας προϊόν, τη φέτα - αποτελεί ένα από τα εννέα σημεία του προγραμματικού λόγου για τον αγροτικό τομέα, που είχε εξαγγείλει από τη Βουλή, ο νυν Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ήδη από τον Ιανουάριο του 2017.
Προηγουμένως οι εκπρόσωποι των δύο οργανώσεων, είχαν συνάντηση και με τον Υπουργό Μάκη Βορίδη, ο οποίος τους μετέφερε την αποφασιστικότητα της Πολιτικής Ηγεσίας να πατάξει το φαινόμενο των ελληνοποιήσεων στο γάλα και το κρέας.
Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε με την Υφυπουργό, ήταν τα οριστικά σχέδια βόσκησης, με την κ. Αραμπατζή, να σημειώνει πως η νέα Κυβέρνηση «παραλαμβάνει από το μηδέν» καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν υπογραφεί ούτε καν οι αναγκαίες προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ του Υπουργείου και των Περιφερειών της χώρας.
Τέλος η Υφυπουργός σχετικά με την εξισωτική αποζημίωση, ανέφερε πως «η απελθούσα Κυβέρνηση έφυγε αφήνοντας υποχρέωση κάλυψης της εξισωτικής αποζημίωσης ύψους 314 εκ. ευρώ από τον Εθνικό προϋπολογισμό μέχρι το 2020, υπό προϋποθέσεις εκτέλεσης, που υπερέβαιναν χρονικά τον κυβερνητικό της βίο. Και ακόμη χειρότερα, χωρίς απολύτως καμία πρόβλεψη για την πληρωμή της αποζημίωσης μετά το 2020 και μέχρι την έγκριση του νέου Προγράμματος».