Σε 595 συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. τον Ιούλιο στην Ήπειρο

on .

 xeiropedes

• «Πλούσιος» ήταν ο απολογισμός δράσης της ΕΛ.ΑΣ. στην Ήπειρο και τον Ιούλιο, με τις υποθέσεις που αφορούν διακίνηση παράτυπων μεταναστών, ναρκωτικών και όπλων να κατέχουν την… μερίδα του λέοντος!
Συνολικά τον προηγούμενο μήνα συνελήφθησαν 595 άτομα, με τις περισσότερες συλλήψεις (393) να αφορούν παραβάσεις του Νόμου «περί αλλοδαπών». Αμέσως μετά στη λίστα ακολουθούν τα ναρκωτικά (61 συλλήψεις), για εγκληματική οργάνωση (11 συλλήψεις), οπλοκατοχή (7), κλοπές – διαρρήξεις (16), πλαστογραφίες (7) καταδιωκτικά έγγραφα (15) κ.α.
Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων 313 κιλά χασίς, 33,1 γραμμάρια ηρωίνη, 3,8 γραμμάρια κοκαΐνη, 307 γραμμάρια μεθαδόνη, 121 ναρκωτικά χάπια, 16 κυνηγετικά όπλα, 4 τυφέκια, δυο πιστόλια κ.α.

Με φορτηγό του Δήμου Πρέβεζας διέφυγαν οι ληστές της Πάργας
• Σε αγροτική περιοχή στο Καρτέρι Θεσπρωτίας, εντοπίστηκε το απόγευμα της Τρίτης εγκαταλελειμμένο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διαφυγής των δραστών που εμπλέκονται στη ληστεία της Τράπεζας Πειραιώς στην Πάργα και οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι.
Σύμφωνα με ενημέρωση της Αστυνομίας, το όχημα είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Πρέβεζας και είχε δηλωθεί η κλοπή του πρωινές ώρες της (05-08-2019) στο Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Η προανάκριση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.