Δεύτερος γύρος παρεμβάσεων για την περιοχή της Εφύρας!

on .

EFYRAS KOMBOS

• Μετά την κατασκευή του κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση των οδών Εφύρας και Βελουχιώτη στα Ζευγάρια, ο οποίος έλυσε προβλήματα ρυθμίζοντας την κυκλοφορία σε ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία του αστικού οδικού δικτύου, ο Δήμος Ιωαννιτών ετοιμάζεται να κατασκευάσει άλλον ένα κόμβο στην περιοχή βελτιώνοντας παράλληλα το οδόστρωμα σε οδούς της.
Στο πλαίσιο αυτό, χθες ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας υπέγραψε με τον ανάδοχο που προέκυψε από τη διαγωνιστική διαδικασία σύμβαση προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, η οποία αφορά στη δεύτερη φάση των εργασιών αναβάθμισης του οδικού δικτύου της συγκεκριμένης περιοχής, συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της οδού Εφύρας, όπου κατά το παρελθόν έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία ατυχήματα.

Η νέα εργολαβία
Στη νέα εργολαβία που χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από τη ΣΑΤΑ του Δήμου Ιωαννιτών, περιλαμβάνονται εργασίες απομάκρυνσης του φθαρμένου ασφαλτικού οδοστρώματος και ακολούθως πλήρης ανακατασκευή του, αντικατάσταση πλακοστρώσεων και κρασπέδων στα πεζοδρόμια, καθώς και οριζόντια σήμανση των οδών.
Η σημαντικότερη όμως παρέμβαση είναι η δημιουργία ενός ακόμα κόμβου στη συμβολή των οδών Καπετάν Κλειδή, Καπετάν Χασιώτη και Καπετάν Λεπενιώτη, ο οποίος έχει συνολική διάμετρο 20 μ.. Προβλέπονται πεζοδρόμια επαρκούς πλάτους, άνω του 1,65 μ. καθώς και μια λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 5,50 μ.
Τέλος, προβλέπεται η κατασκευή κυκλικής νησίδας διαμέτρου 8 μ., εκ των οποίων περιμετρικά τα 2 μ. υποβαθμίζονται για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας μεγάλων οχημάτων.

Ο Θωμάς Μπέγκας
«Ολοκληρώσαμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα την πρώτη παρέμβαση στην περιοχή της Εφύρας. Σε μια περιοχή όπου είχαν σημειωθεί πολλά τροχαία ατυχήματα. Δε σταματάμε όμως εδώ. Άμεσα προχωράμε στη δεύτερη φάση τη παρέμβασής μας στην περιοχή αυτή με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση και την ασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών μας», δήλωσε ο Θωμάς Μπέγκας με αφορμή την υπογραφή χθες της νέας σύμβασης.
Ο Δήμαρχος εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι «μετά το τέλος του έργου η περιοχή δεν θα μοιάζει σε τίποτα με αυτό που βιώνουν σήμερα καθημερινά εκατοντάδες συνδημότες μας που μένουν ή διέρχονται από αυτή».