Ο Π. Κοντολέων νέος διοικητής της ΕΥΠ

on .

kontoleon

• Νέος Διοικητής της ΕΥΠ ορίζεται ο κ. Παναγιώτης Κοντολέων, ενώ η εν λόγω υπηρεσία αναδιαρθρώνεται και ενισχύεται με διευρυμένο σχήμα τριών υποδιοικητών που αποτελείται από τους κ. Βασίλειο Γκρίζη, Διονύση Μελιτσιώτη και Αναστάσιο Μητσιάλη.
Τον νέο διοικητή της ΕΥΠ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μετά την συνάντηση που είχε με τον απερχόμενο Διοικητή τον Ηπειρώτη Γιάννη Ρουμπάτη, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Επιπλέον, η ΕΥΠ ενισχύεται με τρεις υποδιοικητές που διευρύνουν τον οργανωτικό και επιχειρησιακό της ορίζοντα. Ο πρέσβης κ. Αν. Μητσιάλης ο οποίος εκπροσωπούσε από το 2016 τη Νέα Δημοκρατία στο Συμβούλιο Εθνικής Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) θα είναι υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις της Υπηρεσίας. Ο κ. Βασ. Γκρίζης ο οποίος διετέλεσε μεταξύ άλλων για 7 χρόνια Διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ) θα έχει επιχειρησιακές αρμοδιότητες. Και ο κ. Διον. Μελιτσιώτης ο οποίος είναι λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, θα είναι υπεύθυνος για οργανωτικά ζητήματα.
Παράλληλα, με απόφαση του Πρωθυπουργού ανακοινώνεται η πλήρης ανασύνθεση της δομής Εθνικής Ασφάλειας της Ελληνικής Δημοκρατίας, προκειμένου να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις και στις νέες απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα.
Συγκεκριμένα, συνίσταται θέση Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας στο γραφείο Πρωθυπουργού την οποία αναλαμβάνει ο Αντιναύαρχος κ. Αλέξανδρος Διακόπουλος.