Άδικη μετακίνηση νεφρολόγου από το Πανεπιστημιακό στους Φιλιάτες

on .

filiates

• Για άδικη και επιλεκτική αντιμετώπιση νεφρολόγου κάνει λόγο η Ε.Ι.Ν.Η. που, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, ενώ έχει μετατεθεί από τον Μάιο του 2018 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, συνεχίζει να λαμβάνει εντολές μετακίνησης για το Νοσοκομείο Φιλιατών, παρά τις διατάξεις που σαφώς ορίζουν ως όριο μετακίνηση ιατρών του 6 μήνες ανά θητεία.
Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου καταγγέλλει πως παρότι από τα μέσα του μήνα στο Νοσοκομείο Φιλιατών έχουν διορισθεί τρεις νέοι νεφρολόγοι και πλέον υπηρετούν έξι αντί των τριών που προβλέπει ο οργανισμός και ο ίδιος ο εν λόγω γιατρός έχει υποβάλλει αίτηση διακοπής της μετακίνησής του, αυτή δεν αίρεται με ευθύνη όλων των υγειονομικών αρχών (Υπουργείο Υγείας, 6η ΥΠΕ, Νοσοκομείο Φιλιατών, ΠΓΝΙ)!
Σημειώνεται ότι άλλοι γιατροί που ήταν με μετακίνηση στο ίδιο Νοσοκομείο έχουν επιστρέψει άμεσα στις θέσεις τους, με την Ε.Ι.Ν.Η. να κάνει λόγο για διακριτική συμπεριφορά απέναντί του και να ζητά την άμεση διακοπή της μετακίνησή του και την επιστροφή του στην οργανική του θέση στο Π.Π.Γ.Ν.Ι..