Παρίσταναν σε ηλικιωμένες τους υπαλλήλους της ΔΕΗ!

on .

HLIKIOMENH APATH

• Τους πιο… ευφάνταστους τρόπους επινοούν διάφοροι επιτήδειοι, μεμονωμένοι δράστες ή σπείρες, προκειμένου να εξαπατούν ηλικιωμένους πολίτες στην Ήπειρο αποσπώντας τους χρήματα ή αντικείμενα αξίας.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση τεσσάρων υποθέσεων απάτης και μίας ακόμη απόπειρας εξαπάτησης σε βάρος ηλικιωμένων που έλαβαν χώρα τους τελευταίους μήνες στην πόλη της Άρτας. Ωστόσο, οι αστυνομικές Αρχές κατάφεραν τελικά αυτές τις ημέρες να τις εξιχνιάσουν!
Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 41χρονος άνδρας σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, κατά το τελευταίο επτάμηνο, προσποιούμενος, μαζί με συνεργούς του που αναζητούνται, υπαλλήλους της ΔΕΗ, εισέρχονταν σε σπίτια ηλικιωμένων και αποσπούσαν, με δόλιο τρόπο, χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Σαν υπάλληλοι ΔΕΗ
Η μεθοδολογία δράσης της σπείρας των επιτηδείων ήταν προσεκτικά οργανωμένη. Δηλώνοντας ψευδώς την ιδιότητα του υπαλλήλου της Δ.Ε.Η, προσέγγιζαν κυρίως ηλικιωμένες γυναίκες στα σπίτια τους και προφασιζόμενοι βλάβη του δικτύου και τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς, τις έπειθαν να συγκεντρώσουν τα χρήματα και τα κοσμήματά τους εντός υφάσματος για δήθεν προστασία τους. Στη συνέχεια, αποσπώντας με τεχνάσματα την προσοχή τους, αφαιρούσαν ό,τι πολύτιμο διέθεταν οι άτυχες ηλικιωμένες. Η λεία τους περιλαμβάνει συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.350 ευρώ καθώς και κοσμήματα.