Βρήκαν σάκο στη Λυγιά ο οποίος περιείχε 17 παλιά τουφέκια!

on .

 OPLA TOYFEKIA 28 7 19

• Ένας σάκος ο οποίος περιείχε 17 μακρύκανα πυροβόλα όπλα παλαιού τύπου, μη λειτουργικά, εκ των οποίων 13 κυνηγετικά και τέσσερα πολεμικά εντοπίστηκε σε θαμνώδη περιοχή κοντά στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας, στο ύψος της Λυγιάς. Τον σάκο εντόπισαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων.
Πιο αναλυτικά, ο σάκος περιείχε εμπροσθογεμές τυφέκιο, ραβδωτό πολεμικό τυφέκιο, μάρκας enflied, πολεμικό τυφέκιο, τύπου martini-henry, ραβδωτό πολεμικό τυφέκιο, μάρκας gras, 13 μονόκανα και δίκανα λειόκαννα κυνηγετικά όπλα. Τα όπλα κατασχέθηκαν προκειμένου να αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Δύο συλλήψεις στα Γιάννενα για κατοχή ναρκωτικών

• Συνελήφθη στα Γιάννενα, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών ένας 33χρονος αλλοδαπός επειδή στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 91,7 γραμμαρίων.
Επίσης στα Γιάννενα συνελήφθη κι ένας 25χρονος αλλοδαπός επειδή στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με μικροποσότητες κάνναβης.

Άρπαξαν δύο ταχύπλοα από ακτές της Λευκάδας

• Ευρεία επιχείρηση για τον εντοπισμό σκαφών που κλάπηκαν από τη Λευκάδα ξεκίνησε από το Λιμενικό Σώμα.
Για την κλοπή των δύο ταχυπλόων, από τις θαλάσσιες περιοχές Μικρός Γιαλός Πόρου και «ΔΕΣΙΜΙ» Λευκάδας, ενημερώθηκε καταρχήν η Λιμενική Αρχή Νυδριού και άμεσα ενημερώθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού, το οποίο ξεκίνησε επιχείρηση προς εντοπισμό των σκαφών. Αυτά εντοπίστηκαν τελικά από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή δυτικά Διακοφτού – Ακράτας.
Ακολούθησε καταδίωξη και τα σκάφη προσαιγιαλώθηκαν σε ακτή κοντά στον ακρωτήριο Πούντας Αχαΐας. Οι χειριστές τους διέφυγαν από ξηράς, ενώ πραγματοποιήθηκε ευρεία επιχείρηση εντοπισμού τους με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άρτας απελευθέρωσε 60 λαγούς

• Σε εμπλουτισμό βιοτόπων προχώρησε για μία ακόμη φορά ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άρτας απελευθερώνοντας πρόσφατα 60 λαγούς σε περιοχές εντός της ζώνης ευθύνης του.
Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Δ/νση Δασών Άρτας και την Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου, η οποία κάλυψε και μέρος της δαπάνης). Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άρτας συχνά πραγματοποιεί δράσεις αυτού του είδους με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στα  δυτικά της Ζακύνθου

• Σεισμική δόνηση έντασης 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στο θαλάσσιο χώρο δυτικά της Ζακύνθου. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 13,3 χιλιόμετρα. Το επίκεντρο απείχε από τη πόλη της Ζακύνθου 33 χιλιόμετρα. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές και τραυματισμοί.