Με διάγνωση γιατρού τα διπλώματα σε ηλικιωμένους!

on .

ODHGOS HLIKIOMENOS

• Αλλαγές στον τρόπο απόκτησης των διπλωμάτων οδήγησης από τους οδηγούς που είναι άνω των 74 ετών ετοιμάζει το Υπουργείο Μεταφορών.
Στις προθέσεις του υπουργείου είναι οι ηλικιωμένοι οδηγοί να εξετάζονται λεπτομερειακά- όπως γίνεται και σε άλλες χώρες του εξωτερικού- από τους αρμόδιους γιατρούς, οι οποίοι θα χορηγούν πιστοποιητικό καταλληλότητας ή ακαταλληλότητας για τη συνέχιση της οδήγησης.
Το παλιό καθεστώς εξέτασης των οδηγών από τους γιατρούς, οι οποίοι πλέον θα φέρουν και την τελική επιστημονική ευθύνη για το εάν κάποιος ηλικιωμένος είναι σε θέση να οδηγεί ή όχι, αναμένεται να αυστηροποιηθεί, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα». Σήμερα, ο ισχύων νόμος έχει μεταφέρει την αρμοδιότητα αυτή στους εξεταστές οδήγησης. Αρχικά με τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή έως τις 15 Αυγούστου θα ανασταλεί για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών ο νόμος Σπίρτζη περί «Δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχήματος». Στο διάστημα του εξαμήνου θα επανέλθει σε ισχύ το παλαιό καθεστώς έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης.