Συνεχίζει την αναζήτηση συμμάχων ο Μ. Ελισάφ

on .

ELISAF MOYSHS

• Σε αναζήτηση συμμαχιών εξακολουθεί να βρίσκεται ο νέος δήμαρχος Ιωαννίνων Μωϋσής Ελισάφ. Όπως ανέφερε σε χθεσινή του ανακοίνωση, η παράταξή του ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο συναντήσεων με τις άλλες παρατάξεις, χωρίς να έχουν προκύψει τελεσίδικες συμμαχίες, από τις οποίες θα προκύψει μια «δημιουργική πλειοψηφία κατά τη νέα δημοτική περίοδο». Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «όλες οι συναντήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και καταγράφηκε η πρόθεση των παρατάξεων για μία γόνιμη παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα οδηγήσει στην αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων της πόλης».
Στο πρώτο δεκαπενθήμερο θα ξεκινήσει το δεύτερο σκέλος των επαφών και των συναντήσεων ώστε να οριστικοποιηθούν οι συνεργασίες, προσθέτει η ανακοίνωση.
Οι νέες συναντήσεις θα γίνουν βέβαια μέσα σε ένα νέο τοπίο, καθώς θα έχει ήδη ψηφιστεί ο νέος «διορθωτικός» νόμος για τον «Κλεισθένη» ώστε να μπορούν οι εκλεγμένοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι να διοικήσουν και να λαμβάνουν αποφάσεις, βελτιώνοντας σε σημαντικό βαθμό το επίπεδο κυβερνησιμότητας.
Όσον αφορά τις συνεργασίες, που προαναγγέλλει η παράταξη του νέου Δημάρχου Ιωαννίνων, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει θετική διάθεση από ορισμένες της αντιπολίτευσης, που ωστόσο περιλαμβάνουν και αξιώσεις για θέσεις διοίκησης, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η ΔΕΥΑΙ, ο ΟΚΠΑΠΑ κ.α. Και εντός παρατάξεων -τουλάχιστον σε μία- έχουν καταγραφεί ως τώρα αντιτιθέμενες απόψεις, οπότε όλα πρέπει να θεωρούνται ακόμη ρευστά.
Επίσης παρά το καλό κλίμα που υπήρξε στη συνάντηση των παρατάξεων Μπέγκα – Μωυσή, εκτιμήσεις που γίνονται από στελέχη της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, κάνουν λόγο για πολύ μακρύ δρόμο που πρέπει να διανυθεί ώστε να υπάρξει συνεργασία, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο κάποιος ή κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι να ακολουθήσουν δική τους γραμμή.