Με εναέρια μέσα τέθηκε χθες υπό έλεγχο πυρκαγιά στην Καστρίτσα

on .

 

PYROSBESTHS

• Δύσκολη μέρα χθες για τους άνδρες της Πυροσβεστικής στα Γιάννενα και την Πολιτική Προστασία, καθώς κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν δυο πυρκαγιές, αρχικά στην περιοχή της Κοσμηράς και λίγο αργότερα στην Καστρίτσα, από την πλευρά του Κατσικά, όπου εκεί πήρε γρήγορα διαστάσεις και χρειάστηκε η συνδρομή εναέριων μέσων. Ευτυχώς αργά το απόγευμα τέθηκε υπό έλεγχο και γλιτώσαμε τα χειρότερα. Ωστόσο, η Πυροσβεστική παραμένει σε αυξημένη εγρήγορση, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δυνάμεις της επέδειξαν χθες αυξημένη ετοιμότητα.
Με δηλώσεις που έκανε στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος εμφανίστηκε βέβαιος πως η φωτιά στην Καστρίτσα προκλήθηκε από «ανθρώπινο χέρι», ενώ η πυρκαγιά της Κοσμηράς που αντιμετωπίστηκε πιο γρήγορα οφείλεται σε σπίθα που προήλθε από κολώνα της ΔΕΗ.
Εναέριες ρίψεις…
Η πυρκαγιά στην Καστρίτσα ξέσπασε χθες το μεσημέρι και γρήγορα εξαπλώθηκε, καθιστώντας την κατάσβεσή της δύσκολη. Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής με πεζοπόρα τμήματα επιχείρησαν από την πρώτη στιγμή, προσπαθώντας να περιορίσουν την πυρκαγιά, αλλά και υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και του Δήμου, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή εναέριων μέσων. Έτσι γύρω στις 3 το μεσημέρι έφτασαν στην περιοχή δυο αεροσκάφη Πετζετέλ, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχε και πυροσβεστικό ελικόπτερο, με δυνατότητα άμεσου ανεφοδιασμού από την Λίμνη Παμβώτιδα.