Έτοιμο και το νέο πάρκινγκ στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα»

on .

 XATZHKOSTA PARKINGK

• Στην διάθεση επισκεπτών και εργαζομένων είναι το νέο πάρκινγκ του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», όπως έκανε γνωστό μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook ο Διοικητής του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Ευάγγελος Καρβούνης, προαναγγέλλοντας και τα επίσημα εγκαίνια σε λίγες μέρες.
Παράλληλα, συγχαίρει όλες τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου αλλά κυρίως στους κ.κ. Καραγιάννη Ανδρέα και Γιαννόπουλο Γεώργιο από τις Τεχνικές Υπηρεσίες, καθώς και τον κ. Στάμο Γεώργιο από την Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου για την συμβολή τους στο σχεδιασμό και ολοκλήρωση του έργου. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για μια ακόμη φορά και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, για την εξασφάλιση χρηματοδότησης του έργου.
(Η φωτό από τον αναπλ. Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Κώστα Χολέβα).

Πρόσκληση του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020»  για προτάσεις ενεργειακής αποδοτικότητας

• Από σήμερα, Δευτέρα και έως την 1η Νοεμβρίου 2019, μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις για «παρεμβάσεις που συμβάλλουν στην ενεργειακή αποδοτικότητα των αστικών μεταφορών και κέντρων», οι Δήμοι Αρταίων, Ηγουμενίτσας, Ιωαννιτών, Πρέβεζας και οι επιχειρήσεις τους.
Η πρόσκληση υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, οι δράσεις χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020 και ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 12.217.735 ευρώ.
Οι πράξεις που θα χρηματοδοτηθούν απαιτείται να περιλαμβάνονται στα εγκεκριμένα ή υπό εκπόνηση Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) ή Σχέδια Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια (ΣΔΒΕ) του κάθε Δήμου.

Στις 25 -26 Ιουλίου η καταβολή της γ’ δόσης του επιδόματος παιδιού

• Κλειστή είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού και δεν δέχεται νέες αιτήσεις έως ότου ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της τρίτης διμηνιαίας δόσης για το 2019.
Μετά την καταβολή, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις.
Η τρίτη διμηνιαία δόση του 2019 (για τον Μάιο και τον Ιούνιο) θα καταβληθεί στις 25-26 Ιουλίου από τον ΟΠΕΚΑ όπως έχει ήδη ανακοινωθεί σε όλους όσους θα έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 για το 2019 καθώς και τη φετινή τους φορολογική δήλωση μέχρι και 16 Ιουλίου.
Σημειώνεται ότι μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21.

Τους συνέλαβαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

• Στα Γιάννενα συνελήφθη ένας 28χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Συγκεκριμένα, σε αστυνομικό έλεγχο ο νεαρός επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ήταν πλαστά και αντιστοιχούσαν σε άλλο πρόσωπο.
***
• Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 30 και 22 ετών αντίστοιχα προέβησαν, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι οι δυο αλλοδαποί κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφά άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.