Πρότυπη φάρμα αιγοπροβάτων από την γαλακτοβιομηχανία «ΗΠΕΙΡΟΣ

on .

PROBATA KOPADI BOSKOYN

• «Σάρκα και οστά» παίρνει η πρωτοβουλία της γαλακτοβιομηχανίας «ΗΠΕΙΡΟΣ» για τη δημιουργία μιας πρότυπης φάρμας αιγοπροβάτων σε ιδιόκτητη έκταση 47 στρεμμάτων, στην Καμπή Άρτας, 800 μέτρα μόλις από το εργοστάσιο της εταιρίας στον Αμμότοπο.
Σήμερα, όπως κάνει γνωστό η εταιρία έχει ήδη προχωρήσει η κατασκευή των κτισμάτων, που θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Αυγούστου, ενώ η εγκατάσταση του εξοπλισμού θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, με στόχο την έναρξη λειτουργίας τον Νοέμβριο του 2019.
Σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς και συνεχή κτηνιατρική παρακολούθηση, σκοπός της «Φάρμα ΗΠΕΙΡΟΣ» είναι να συμβάλλει στην εξέλιξη συγκεκριμένων φυλών αιγοπροβάτων μέσω επιλεκτικής αναπαραγωγής των πιο ανθεκτικών και παραγωγικών ζώων καθώς επίσης να εφαρμόσει πρότυπες μεθόδους σταυλισμού, διατροφής και άμελξης που να συντελούν σε αυξημένη παραγωγή γάλακτος υψηλής διατροφικής αξίας και υγιεινής. Παράλληλα, κύριο μέλημα της δραστηριότητας της «Φάρμα ΗΠΕΙΡΟΣ» αποτελεί η διασφάλιση της ευζωίας των ζώων (animal welfare) καθώς και η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της ζωικής παραγωγής στο περιβάλλον.
Η τεχνογνωσία που θα αναπτυχθεί θα είναι διαθέσιμη στους υπάρχοντες, αλλά και στους εν δυνάμει, συνεργάτες - κτηνοτρόφους της ΗΠΕΙΡΟΣ, στηρίζοντας έμπρακτα με αυτό τον τρόπο τη λειτουργία των μονάδων τους, μέσω της βελτίωσης του ζωικού τους κεφαλαίου και την αύξηση παραγωγής γάλακτος υψηλής ποιότητας.

***
• H ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ είναι ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής τυροκομικών προϊόντων στην Ελλάδα. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση επεξεργάζεται ετησίως παραπάνω από 32.000 τόνους αιγοπρόβειου γάλακτος και διαθέτει ιδιόκτητες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, στον Αμμότοπο Άρτας, Η παραγωγική δυνατότητα, οι τεχνικές, το πρωτοποριακό πνεύμα και οι συνεχείς επενδύσεις σε τεχνολογία, έρευνα και ανάπτυξη, σε συνδυασμό με την εμπειρία και τη γνώση της παράδοσης, εγγυώνται την άριστη ποιότητα των προϊόντων της, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η «ΗΠΕΙΡΟΣ Φέτα ΠΟΠ», η «ΗΠΕΙΡΟΣ Φέτα ΠΟΠ με Λιγότερο Αλάτι», η «ΗΠΕΙΡΟΣ Μαλακή», το «ΗΠΕΙΡΟΣ Ελαφρύ», το «ΗΠΕΙΡΟΣ Κατσικίσιο», η «Ζεμύθα ΗΠΕΙΡΟΣ», το «ΗΠΕΙΡΟΣ Οικογενειακό», η «Γραβιέρα ΗΠΕΙΡΟΣ», η «Κεφαλογραβιέρα ΗΠΕΙΡΟΣ», το «Κεφαλοτύρι ΗΠΕΙΡΟΣ», το «Ανθότυρο ΗΠΕΙΡΟΣ» και άλλα.