Κυριακή εκπτώσεων η χθεσινή αλλά μικρή η κίνηση στην Γιαννιώτικη αγορά

on .

AGORA PEZODROMOS MIX AGGELOY 14 7 19

• Ένα «θαύμα» περιμένει ο εμπορικός κόσμος των Ιωαννίνων για να ανακάμψει, καθώς την τελευταία δεκαετία της κρίσης κλήθηκε να σηκώσει τα μεγαλύτερα φορολογικά βάρη, ενώ την ίδια ώρα ο τζίρος ακολουθούσε πτωτική πορεία.
Η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου συνέπεσε με την έναρξη των θερινών εκπτώσεων στην αγορά, όμως καταναλωτές και μικρομεσαίοι περιμένουν να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις του Κ. Μητσοτάκη για μείωση των φόρων, έτσι ώστε να υπάρξει μια ώθηση στην αγορά.

Υποτονική η κίνηση…
Χθες, πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων, η αγορά μπορούσε να λειτουργήσει προαιρετικά. Ωστόσο στα Γιάννενα η κίνηση ήταν ιδιαίτερα υποτονική, αρκετά μαγαζιά στους εμπορικούς πεζοδρόμους ήταν ανοιχτά, όμως δεν κυκλοφορούσε πολύς κόσμος, όπως άλλες περιόδους εκπτώσεων.
Βέβαια, δεν είναι μόνο το περιορισμένο διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών, αλλά και το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην «καρδιά» του καλοκαιριού και επόμενο είναι πολλοί να επιλέγουν την απόδραση σε κάποια κοντινή παραλία, από το να μείνουν στην πόλη.

Ελπίζουν…
Πάντως οι εκπτώσεις συνεχίζονται μέχρι το τέλος Αυγούστου, υπάρχει δηλαδή ικανός χρόνος για να κάνουν οι πολίτες τα ψώνια τους. Και μπορεί προς το παρόν η κίνηση στην αγορά να κινείται σε χαμηλά επίπεδα, όμως οι έμποροι ελπίζουν ότι αυτό σύντομα θ’ αλλάξει, ειδικά εάν υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα από πλευράς της Κυβέρνησης για άρση των αδικιών και στήριξη της επιχειρηματικότητας ώστε αυτή να βγει από τον… πάγο και να μπει ξανά σε τροχιά ανάπτυξης.