Εκλογικός νόμος και μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους ΟΤΑ στις πρώτες προτεραιότητες του ΥΠΕΣ

on .

PRAMANTA DHMARXEIO

• Νέος εκλογικός νόμος για τις εθνικές εκλογές, αλλαγή του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής στους Δήμους, μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους ΟΤΑ, σύστημα επιβράβευσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων για τους δημοσίους υπαλλήλους και καταπολέμηση της διαφθοράς στο Δημόσιο, είναι οι κυβερνητικές προτεραιότητες που δεσμεύεται να υλοποιήσει άμεσα η νέα ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με τα βασικά σημεία του κυβερνητικού προγραμματισμού που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.
Στόχοι των παρεμβάσεων, όπως σημειώνεται, αποτελούν η δημιουργία επιτελικού κράτους, η εφαρμογή δίκαιου εκλογικού συστήματος που θα διασφαλίζει την αντιπροσωπευτικότητα και την κυβερνησιμότητα, η αυτοδύναμη και αυτοτελής Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και η προσφορά καλύτερων υπηρεσιών «με σεβασμό στα χρήματα του πολίτη».
Εξάλλου, το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει έδωσε από την πρώτη στιγμή ο νέος Υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος σε ανάρτησή του έγραψε μεταξύ άλλων: «Στόχος, η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, η ολόπλευρη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο νέος εκλογικός νόμος που θα υλοποιήσει την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Σκληρή δουλειά,διαφάνεια και αποτελέσματα για την πατρίδα μας.
Αυτό είναι το χρέος μας».