«Πρεμιέρα» σήμερα για τις θερινές εκπτώσεις

on .

EKPTOSEIS KALOKAIRI

• Αρχίζουν σήμερα και θα διαρκέσουν ως το Σάββατο, 31 Αυγούστου οι φετινές τακτικές θερινές εκπτώσεις, με τους καταστηματάρχες να προσδοκούν άνοδο του τζίρου τους μετά από μία δύσκολη γενικά περίοδο.
Όσοι έμποροι το επιθυμούν μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά τα καταστήματά τους κατά την πρώτη Κυριακή της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, την Κυριακή, 14 Ιουλίου, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας τους από τις 11 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα.
«Κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης», όπως διευκρινίζεται σχετικά. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένες, ενώ οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Οι πρακτικές επικοινωνίας μείωσης της τιμής διενεργούνται υποχρεωτικά στην ελληνική γλώσσα και προαιρετικά σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα, ενώ η διενέργεια εκπτώσεων είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.