Οξύνεται η αντιπαράθεση Θ. Μπέγκα με Μ. Ελισάφ

on .

DEYAI SHMA 13 3 2019

 Διευρύνεται το «ρήγμα» και οξύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής και του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Μ. Ελισάφ.
Η παράταξη του δεύτερου με χθεσινή της ανακοίνωση καταγγέλει «περίεργες κινήσεις» σε ο, τι αφορά τη λειτουργία του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ και προαναγγέλλει επανεξέταση αποφάσεών της. Σε άκρως επιθετικό τόνο ήταν και η απάντηση της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής του Θ. Μπέγκα. Η «πολεμική» που έχει αναπτυχθεί, οδηγεί πλέον στο συμπέρασμα πως απομακρύνεται κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο παρατάξεων από την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε ο Μ. Ελισάφ θα πρέπει να κινηθεί προς άλλες παρατάξεις για να αποκτήσει την απαιτούμενη συνεργασία και συναίνεση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Αφορμή για τη χθεσινή ανταλλαγή ανακοινώσεων ήταν η ΔΕΥΑΙ. Όπως επισημαίνει η παράταξη του Μ. Ελισάφ το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης. μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να συνεδριάσει την προηγούμενη Τετάρτη και να πάρει αποφάσεις για 47 θέματα επανέρχεται ορίζοντας νέα συνεδρίαση την ερχόμενη Δευτέρα.
«Μεταξύ Τετάρτης και Δευτέρας -σημειώνει- μεσολάβησε η ανάρτηση στη «Διαύγεια» απόφασης ανασυγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου η οποία είχε ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 30 Ιανουαρίου!
Η απόφαση αναρτήθηκε στις 4 Ιουλίου, πέντε μήνες και τέσσερις ημέρες μετά την έκδοσή της και ενώ σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία έπρεπε να αναρτηθεί αμελλητί με μέριμνα του οργάνου που την εξέδωσε {…}.
Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι ενώ γνώριζαν τόσους μήνες την εκδοθείσα απόφαση περί ανασυγκρότησης του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ, συνέχιζαν να συνεδριάζουν με την παλαιά σύνθεση του ΔΣ και να λαμβάνουν αποφάσεις δεσμευτικές για τη ΔΕΥΑΙ και τους δημότες, χωρίς να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την ανάρτηση της απόφασης στο Διαδίκτυο, παρότι από το Νόμο είχαν τη σχετική υποχρέωση!!! Η σκοπιμότητα ανάρτησης στην παρούσα φάση δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα».
Και καταλήγοντας η παράταξη του νέου Δημάρχου, αναφέρει ότι με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Δημοτικού Συμβουλίου θα υπάρξει επανεξέταση όλων των αποφάσεων της ΔΕΥΑΙ.
Η απάντηση  της Δημοτικής Αρχής
Αργά το απόγευμα από τη Δημοτική Αρχή του Θωμά Μπέγκα εκδόθηκε ανακοίνωση - απάντηση στην οποία σημειώνεται πώς η αλλαγή της σύνθεσης του Δ.Σ. αφορούσε αναπληρωματικά και όχι τακτικά μέλη. Συμπληρώνει πώς όλες οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα κινούνται στο πλαίσιο της νομιμότητας για να προσθέσει πως μετά τη χθεσινή κοινοποίηση της γνωμοδότησης του Συμβουλίου της Επικρατείας η ΔΕΥΑΙ δύναται να ολοκληρώσει τη διαδικασία για την πρόσληψη Γενικού Διευθυντή.