Περπατώντας μέσα στο Γεωπάρκο Βίκου - Αώου

on .

GEOPARKO AFISA 5 7 19

• Δραστηριότητες με τίτλο «Περπατώ στο βουνό. Γνωρίζω το Γεωπάρκο» θα πραγματοποιήσει το Γεωπάρκο Βίκου - Αώου στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων 2019.
Έτσι, την Τρίτη, 9 Ιουλίου θα γίνει πορεία τριών ωρών με θέμα «Γνωρίζω το Γεωπάρκο- Μαθαίνω για τη γεω-ποικιλότητα». Ώρα 9 π.μ. με σημείο εκκίνησης στην πέτρινη Γέφυρα Κλειδωνιάς Κόνιτσας. Την Τετάρτη, 17 Ιουλίου, θα ακολουθήσει πορεία από Βραδέτο - Θέση θέας χαράδρας Βίκου «Μπελόη» με θέμα «Γνωρίζω το Γεωπάρκο – Μαθαίνω για την ορνιθοπανίδα στα ορεινά ενδιαιτήματα». Ώρα 8 π.μ. με σημείο εκκίνησης την πλατεία του Βραδέτου. Την Πέμπτη, 18 Ιουλίου σειρά έχει πορεία στις πηγές Βοϊδομάτη (Βίκος- πηγές Βοϊδομάτη) με θέμα «Γνωρίζω το Γεωπάρκο – Μαθαίνω για τη βιοποικιλότητα της χαράδρας του Βίκου». Ώρα 8 π.μ. με σημείο εκκίνησης: 8 στην πλατεία του χωριού Βίκος Ζαγορίου. Τέλος, την Κυριακή, 28 Ιουλίου θα γίνει πορεία στο όρος Γράμμος (Λουτρά Αμαράντου - κορυφή Κάμενικ με θέμα «Γνωρίζω το Γεωπάρκο - Μαθαίνω να περπατώ στο βουνό». Ώρα 9 π.μ. με σημείο εκκίνησης ταΛουτρά Αμαράντου Κόνιτσας.
• Η πρόσκληση στις δραστηριότητες του Γεωπάρκου είναι ανοιχτή σε όλους. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα: 26510-83087, 36686 (για την 1η και 4η ημέρα) και 6941-516001 (για την 2η και 3η ημέρα).