Με ναρκωτικά και όπλα «πιάστηκαν» δυο νεαροί

on .

NARKOTIKA 4 7 19

• Ένα ακόμη πλήγμα στα κανάλια διακίνησης ναρκωτικών πέτυχε η ΕΛ.ΑΣ., συλλαμβάνοντας σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις στην Πρέβεζα δυο ημεδαπούς για αδικήματα της διακίνησης, αποθήκευσης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών, αλλά και παράνομης οπλοκατοχής.
Στο μεταξύ χθες δόθηκε στη δημοσιότητα και ο απολογισμός Ιουνίου της Αστυνομίας στον οποίο κυρίαρχη θέση έχουν οι συλλήψεις για παράνομη μετανάστευση, αλλά και για ναρκωτικά!

Τους μύρισε ο σκύλος!
Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών το βράδυ της Τετάρτης η Ομάδα Δίωξης συνέλαβε δύο ημεδαπούς (έναν 24χρονο και μία 26χρονη), οι οποίοι εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κυρίως κάνναβης) σε ουσιοεξαρτημένα άτομα στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, χρησιμοποιώντας τα σπίτια τους σαν χώρους αποθήκευσης και διακίνησης.
Στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη 24χρονος, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου «Αiza», διαπιστώθηκε ότι κατείχε και απέκρυπτε τα παρακάτω: τρεις συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη (τύπου σοκολάτα), συνολικού βάρους 259,2 γραμμαρίων, δύο βάζα και τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 529,8 γραμμαρίων, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης, τρία αυτοσχέδια τσιγάρα μίγματος καπνού και ακατέργαστης κάνναβης και πυροβόλο όπλο με ενσωματωμένη τη γεμιστήρα του, άγνωστης μάρκας και διαμετρήματος.
Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη 26χρονη ημεδαπή, καθώς μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών και έρευνα στο σπίτι της με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου «Αiza», διαπιστώθηκε ότι κατείχε και απέκρυπτε τα παρακάτω: δύο βάζα και συσκευασία που περιείχαν συνολικά 771 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τέσσερις συσκευασίες (φιξάκια) με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 3,6 γραμμαρίων, δύο τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης, πλαστικό κυτίο με μικροποσότητα ναρκωτικής ουσίας «MDMA», ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, πλαστικό καλαμάκι με μικροποσότητα κοκαΐνης και το χρηματικό ποσό των 280 ευρώ, ως προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητά της.

Κι άλλες συλλήψεις
Αλλά και δύο ακόμη ημεδαπούς (έναν 37χρονο και μία 32χρονη), συνέλαβε η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. στον Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων Πρέβεζας, διότι κατείχαν συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης και τρία μπουκάλια με μεθαδόνη, συνολικού βάρους 307 γραμμαρίων.

Ο απολογισμός Ιουνίου…
Πλούσιος όμως ήταν και ο απολογισμός της ΕΛ.ΑΣ. για τον μήνα Ιούνιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία συνολικά συνελήφθησαν 451 άτομα, μεταξύ των οποίων 288 για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών», 51 για ναρκωτικά, 5 για όπλα, 9 για κλοπές - διαρρήξεις, 18 για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες, 23 για καταδιωκτικά έγγραφα, 7 για ενδοοικογενειακή βία κ.α.
Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία, μεταξύ άλλων, ξεχωρίζουν: 61 κιλά κάνναβης, 8,17 γραμμάρια ηρωίνη, 30 ναρκωτικά χάπια, 101 φυσίγγια, 44 φιάλες ψυκτικού υγρού κ.α.