Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «μεγαλώνει» κατά 85 κλίνες!

on .

NOSOKOMEIO DOYROYTHS

• Μπορεί στο εσωτερικό της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου να έχει ξεσπάσει «πόλεμος», με αφορμή τις ελλείψεις προσωπικού και τα υπόλοιπα προβλήματα που καταγγέλλει η πλειοψηφία της στα τοπικά νοσηλευτικά ιδρύματα, μπορεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία να συμπεριλαμβάνει το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων σ’ εκείνα που δεν κλιματίζονται επαρκώς, ωστόσο, η Διοίκησή του εξακολουθεί να τα βλέπει όλα… ρόδινα!
Παρακάμπτει λοιπόν όλα τα παραπάνω ζητήματα και με χθεσινή της ανακοίνωση κάνει γνωστό πως δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ (2556 Β΄/27-6-2019) η τροποποίηση του Οργανισμού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, με την οποία αυξάνονται κατά 85 οι οργανικές κλίνες του. Το ίδρυμα καθίσταται πλέον, με 845 κλίνες, τόσο τυπικά όσο και ουσιαστικά το δεύτερο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της χώρας.

Η νέα πτέρυγα
Δεν πρόκειται φυσικά για κάποιο καινούριο έργο. Είναι απλώς η… επίσημη επισφράγιση της ένταξης της τέταρτης πτέρυγας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο δημόσιο Σύστημα Υγείας, οι κλίνες της οποίας προστίθενται στη δυναμικότητα του ιδρύματος. Βέβαια, αποτέλεσμα της αύξησης των κλινών θα είναι και η διόγκωση των σημερινών προβλημάτων με τις κάθε είδους ελλείψεις τις οποίες συχνά καταγγέλλουν οι οργανώσεις των εργαζομένων και η ΕΙΝΗ.

Ξεκινάει η ΜΕΠΚ
Στο μεταξύ, με βάση την ίδια ανακοίνωση, από σήμερα ξεκινάει σταδιακά τη λειτουργία της και η νέα Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης Καρδιοπαθών (ΜΕΠΚ) που βρίσκεται στην τέταρτη πτέρυγα του Νοσοκομείου, καθώς έχει προσληφθεί το απαραίτητο νοσηλευτικό προσωπικό και έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες εργασίες. Πρόκειται για μία μονάδα που αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του ιδρύματος που προσφέρει σήμερα υπηρεσίες σε πολίτες από ολόκληρη τη Βορειοδυτική Ελλάδα.
Εξάλλου, ολοκληρώθηκε πρόσφατα η εγκατάσταση των νέων πλυντηρίων του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα». Η πρόταση που υποβλήθηκε από την Τεχνική υπηρεσία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου χρηματοδοτήθηκε μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ). Η εξέλιξη αυτή επιτρέπει την έναρξη των εργασιών αντικατάστασης της κεντρικής μονάδας πλυντηρίων στο Π.Π.Γ.Ν.Ι. που θα ξεκινήσει από τα μέσα Ιουλίου. Η ολοκλήρωση του συνόλου του έργου θα επιτρέψει την κάλυψη αναγκών πολλών δομών υγείας στην περιοχή, οδηγώντας σε σημαντική οικονομία κλίμακας, τονίζει η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού.