Αντιδρούν οι πρυτάνεις στην κατανομή των 500 θέσεων μελών ΔΕΠ

on .

AMFITHEATRO

• Τη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το προεδρείο της Συνόδου, για τις πρόσφατες αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, σχετικά με την κατανομή 500 θέσεων μελών ΔΕΠ στα ΑΕΙ και την αντιστοίχηση τμημάτων για τις μετεγγραφές του ερχόμενου ακαδημαϊκού έτους.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, για τις αντιστοιχίες των τμημάτων, η Σύνοδος των πρυτάνεων, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, σημείωσε ότι η απόφαση του υπουργού «δεν πληροί τις αναγκαίες ακαδημαϊκές και τυπικές προϋποθέσεις», καθώς «προβαίνει σε αντιστοιχίσεις λειτουργούντων με μη λειτουργούντα και άνευ προγραμμάτων σπουδών ακαδημαϊκά Τμήματα».
Για τις 500 θέσεις μελών ΔΕΠ, το προεδρείο της Συνόδου ανέφερε ότι η απόφαση κατανομής των θέσεων «δεν είναι σύμφωνη με την απόφαση κατανομής που κατατέθηκε, όπως ζητήθηκε από τον κ. υπουργό, ομόφωνα από τα μέλη της Συνόδου Πρυτάνεων Ελληνικών Πανεπιστημίων».
Για το ζήτημα αυτό πήρε θέση και η ΠΟΣΔΕΠ, που έκανε λόγο για «λαϊκισμό» εκ μέρους του κ. Γαβρόγλου, αφού, όπως υποστήριξε, η απόφαση κατανομής των θέσεων δεν συνοδεύεται από την απόφαση για κατανομή των αντίστοιχων κονδυλίων.
«Οι θέσεις αυτές, όπως έχουμε επισημάνει ξανά στο πρόσφατο παρελθόν, δεν υπάρχουν. Ο υπουργός υπέγραψε μια απόφαση κενή περιεχομένου» τόνισε η ΠΟΣΔΕΠ, σημειώνοντας ότι «ο κ. Γαβρόγλου συνεχίζει τον λαϊκισμό και τις πομπώδεις ανακοινώσεις κενές περιεχομένου προφανώς για προεκλογικούς λόγους, μέχρι και την τελευταία στιγμή».