Ο ΣΥΡΙΖΑ παραδίνει τα νοσοκομεία στην ίδια κατάσταση που τα παρέλαβε!

on .

DIADROMOS NOSOKOMEIOU

• Με γραπτή τους δήλωση η Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείρου Μαργαρίτα Κιτσανού και ο Γραμματέας Χαράλαμπος Παππάς, απορρίπτουν τους ισχυρισμούς των δύο εκ των τριών εκλεγμένων μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο Δ.Σ. ότι δεν πάρθηκε καμία απόφαση για την αναγκαιότητα να συνοψισθεί σε επίπεδο Ηπείρου η ιατρική στελέχωση των Δημόσιων Δομών Υγείας. Όπως αναφέρει έγινε συζήτηση στο Δ.Σ. και επειδή δεν υπήρχε απαρτία διακινήθηκε από την Πρόεδρο κείμενο για τη συμφωνία ή τη διαφωνία των μελών με αυτό. Απάντησαν και συμφώνησαν με αυτό τα επτά από τα έντεκα μέλη του Δ.Σ., προσθέτουν οι Μ. Κιτσανού – Χ. Παππάς.
Επί της ουσίας, τονίζουν μεταξύ άλλων, πως «τα γεγονότα, είναι και συγκεκριμένα και σαφή… Γι αυτό και η ανατροπή της εικόνας για τη σταθεροποίηση του ΕΣΥ μπορεί να ενοχλεί όσους παραδίνουν τα ίδια με τους προηγούμενους στα νοσοκομεία. Τους ενοχλεί ότι η σκυτάλη που παρέλαβαν παραδίνεται ίδια στους επόμενους για να συνεχίσουν στην ίδια ρότα».
Σε άλλο σημείο αναφέρουν ότι «από το 2015 μέχρι σήμερα το συνολικό ισοζύγιο της μόνιμης απασχόλησης στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας είναι αρνητικό και ότι προσλαμβάνεται είναι επικουρικό προσωπικό ή συμβασιούχοι όμηροι των Νοσοκομείων, που πληρώνονται από τα Νοσοκομεία επιχειρήσεις και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό».