Στο… παρά 5’ η Κυβέρνηση δείχνει ενδιαφέρον για τα αδέσποτα ζώα!

on .

ADESPOTA SKYLIA

• Μετά από αρκετό καιρό και πολλά «είπα – ξείπα» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και διαμαρτυρίες και πιέσεις από Δήμους και φιλοζωικές οργανώσεις… εδέησε επιτέλους (εκλογές γαρ) ο αρμόδιος Υπουργός Στ. Αραχωβίτης, μόλις χθες –κυριολεκτικά στο παραπέντε (!)– να υπογράψει απόφαση για χρηματοδότηση δημοτικών καταφυγίων για τα αδέσποτα ζώα.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης «καθορίστηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις χρηματοδότησης των δημοτικών καταφυγίων, με στόχο τη διασφάλιση της φροντίδας των αδέσποτων ζώων…».
Αφορά στον καθορισμό των προϋποθέσεων και τη διαδικασία χρηματοδότησης Δήμων και Συνδέσμων Δήμων για τη λειτουργία καταφυγίων και ιατρείων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και στην υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισής τους.
Ειδικότερα, ορίζεται η επιλεξιμότητα των δαπανών, οι προϋποθέσεις χαρακτηρισμού ενός φορέα ως δυνητικού δικαιούχου της χρηματοδότησης, τα δικαιολογητικά καθώς και η διαδικασία υποβολής και ελέγχου της αίτησης χρηματοδότησης.
Για το έτος 2019 εξασφαλίστηκε ήδη πίστωση ύψους 600.000 ευρώ, από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου. Προκειμένου να επισπευθεί η χρηματοδότηση -όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου- απλουστεύεται η διαδικασία με τη χρονική διάρκεια της εν λόγω κοινής υπουργικής απόφασης να αυξάνεται για πρώτη φορά, περιλαμβάνοντας τα έτη 2019, 2020 και 2021.
* * *
ΑΔΕΣΠΟΤΑ: 45 μήνες για 16 κλωβούς!
• Απίστευτο κι όμως αληθινό! Πέρασαν τριάντα εννιά μήνες αφ’ ότου εγκρίθηκε η πίστωση και αποφασίστηκε η δημοπράτηση κι ακόμη δεν κατέστη δυνατή η ολοκλήρωση και η παράδοση 16 κλωβών, προϋπολογισμού 20.000 ευρώ, γιά τα αδέσποτα των Ιωαννίνων!
Το έργο ανέλαβε μιά κυρία από το Κεφαλοχώρι των Σερρών και η υπό τον κ. Θωμά Μπέγκα Δημοτική Αρχή, εγκρίνει παρατάσεις επί παρατάσεων, μέχρι που την Πέμπτη δόθηκε κι άλλη μία μέχρι το Δεκέμβριο, οπότε θα έχουν συμπληρωθεί σαράντα πέντε μήνες, αντί γιά σαράντα ημέρες που ήταν η συμβατική υποχρέωση!
Από την άλλη, η οικονομική επιτροπή υπό την Προεδρία του κ. Θωμά Γιωτίτσα, εγκρίνει στις 19-6-19 αποζημίωση σε πολίτη επειδή τον δάγκωσε αδέσποτος σκύλος!
Έτσι, λοιπόν, με την ίδια... ταχύτητα διεκπεραιώνονται όλα τα έργα και οι υποθέσεις του Δήμου Ιωαννιτών, γιά να... απορεί ο κ. Μπέγκας και περί αυτόν, γιά ποιό λόγο έχασαν στις εκλογές!