ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Αντιπαράθεση για τα… κλιματιστικά στην «Όαση»

on .

OASH KOSMOS

• Η «Όαση», η οποία εδώ και τρία χρόνια άνοιξε και λειτουργεί μετ’ εμποδίων, βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο τελικά αποφάσισε να αναβάλει την παραλαβή του έργου για επόμενη συνεδρίαση!
Από την μια ο επιχειρηματίας που μισθώνει την «Όαση» αναφέρθηκε στην μη ύπαρξη προδιαγραφών του κτιρίου, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται ελλείψεις στο μηχανολογικό εξοπλισμό και προβλήματα με τα κλιματιστικά (θέρμανση και ψύξη), ενώ ο Αντιδήμαρχος Έργων Ι. Λιόντος υποστήριξε ότι όταν έκλεισε το έργο όλα λειτουργούσαν κανονικά.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Παπαδιώτης έκανε λόγο για διατηρητέο κτίριο κι ένα έργο - «κόσμημα» που κοντεύει να απαξιωθεί από αυτή την αντιπαράθεση. Τα θέματα που αναδείχθηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση και αφορούν τις αστοχίες που ανέδειξε ο μισθωτής στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του κτιρίου της «Όασης» θα πρέπει να διευκρινιστούν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Όσον αφορά το θέμα των μισθωμάτων της «Όασης», διευκρινίστηκε ότι οι οικονομικές εκκρεμότητες του μισθωτή προς την ΔΗΑΝΕΤΑΙ έχουν τακτοποιηθεί.

Για τον Βιολογικό…
Όπως ήταν αναμενόμενο την χθεσινή συνεδρίαση απασχόλησε και το θέμα της προβληματικής λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού, με αφορμή την διαρροή λυμάτων από αγωγό της ΔΕΥΑΙ στην αρδευτική τάφρο του κάμπου της Λαψίστας (το θέμα ανάδειξε και ο «Π.Λ.»). Ενημερώνοντας το σώμα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θ. Μπέγκας ανέφερε ότι παρόμοια προβλήματα μέχρι την ολοκλήρωση του έργου της επέκτασης θα συνεχίσουν να υπάρχουν, σημειώνοντας ότι είναι αδύνατον να εγγυηθεί κανείς ότι η συγκεκριμένη μονάδα δεν θα έχει σε άλλη περίπτωση πιθανό ατύχημα, ενώ έκανε λόγο για επιχειρηματικά συμφέροντα που καθυστερούν το έργο της επέκτασης.