Με αυξημένο διεθνές κύρος η Β’ Καρδιολογική Κλινική!

on .

LEON MOSES KATHGHTES IATRIKHS 24 6 19

• Η Β’ Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων δεν έχει αναβαθμίσει μόνο τις υπηρεσίες που προσφέρει στους δεκάδες χιλιάδες ασθενείς απ’ όλη τη Βορειοδυτική Ελλάδα οι οποίοι καταφεύγουν σ’ αυτήν σε ετήσια βάση. Παράλληλα, έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να βελτιώσει εντυπωσιακά το επιστημονικό της «αποτύπωμα» και κατ’ επέκταση να αυξήσει το κύρος της στον διεθνή ιατρικό «χάρτη». Όλα αυτά, χάρη στη συστηματική δουλειά που γίνεται στη μονάδα, υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου Καθηγητή Καρδιολογίας Λάμπρου Μιχάλη, ο οποίος είναι αναμφισβήτητα ο βασικός υπεύθυνος για την επιτυχημένη πορεία των πρόσφατων ετών!

Τελετή αναγόρευσης
Στο πλαίσιο αυτής της διεθνούς «εξωστρέφειας» που δείχνει η Καρδιολογική, αύριο, Τετάρτη και ώρα 19.00 θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τελετή αναγόρευσης ως επίτιμων διδακτόρων του Τμήματος Ιατρικής δύο διακεκριμένων Καθηγητών Παθολογίας από το Columbia University, Medical Center of New York (ΗΠΑ). Πρόκειται για τους κ.κ. Martin B. Leon και Jeffrey Warren Moses. Σχετική πρόσκληση απηύθυνε ο Πρύτανης του Πανεπ. Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης.
Η τελετή θα ξεκινήσει με έπαινο του Τιμωμένου Καθηγητή κ. Martin Leon από τον Καθηγητή Λάμπρο Μιχάλη, ανάγνωση του Ψηφίσματος από την Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής, Καθηγήτρια Άννα Μπατιστάτου, περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, επίδοση του τίτλου από τον Αναπληρωτή Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, Αναπληρωτή Καθηγητή Πέτρο Μαραγκό και ομιλία του με θέμα «The Odyssey of Developing a New Medical Therapy (TAVR) for an Old Disease (Aortic Stenosis)».
Αντίστοιχα, θα αναγνωσθεί έπαινος του Τιμωμένου Καθηγητή κ. Jeffrey Warren Moses από τον Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής Λάμπρο Μιχάλη, θα ακολουθήσουν ανάγνωση του Ψηφίσματος από την Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής, Καθηγήτρια Άννα Μπατιστάτου, περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, επίδοση του τίτλου από τον Αναπληρωτή Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, Αναπληρωτή Καθηγητή Πέτρο Μαραγκό και ομιλία του με θέμα: «Interventional Cardiology as a Model for International Cooperation».
Η τελετή θα ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα με μέλη της Καμεράτα, Ορχήστρας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Σημειώνεται ότι θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση των ομιλιών.
• Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό. Προσέλευση έως τις 18.45. Στις 18.30 το λεωφορείο του Πανεπιστημίου, με αφετηρία την Περιφέρεια, θα πραγματοποιήσει δρομολόγιο προς την Πανεπιστημιούπολη για διευκόλυνση όσων επιθυμούν να παραστούν στην τελετή.