«Σχεδία» και ΚΕΘΕΑ στέλνουν μήνυμα κατά των Ναρκωτικών!

on .

KETHEA APEKSART

• Παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών είναι η 26η Ιουνίου και στα Γιάννενα οι δύο φορείς οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην πρόληψη των εξαρτήσεων και στη θεραπεία ατόμων που έχουν μπλεχτεί στα «δίχτυα» των ουσιών διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων και δράσεων.
Πιο συγκεκριμένα, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Νομού Ιωαννίνων «Σχεδία» έως τις 30 Ιουνίου διεξάγει Βιωματικά Εργαστήρια με θέμα «Παι – ΖΩ – ντας μαζί», με στόχο την καλλιέργεια δεξιοτήτων συνεργασίας και προσωπικής ανάπτυξης σε αθλητές και προπονητές των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου του Αθλητικού Σωματείου «Π.Α.Σ. Θύελλα Κατσικά».
Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα, Δευτέρα και ώρα 6 μ.μ. θα γίνει ομιλία σε γονείς αθλητών του «Π.Α.Σ. Θύελλα Κατσικά» με θέμα «Ο ρόλος των γονιών στη στάση των παιδιών απέναντι στον αθλητισμό, στη λειτουργία της αθλητικής ομάδας και τη ζωή τους γενικότερα» από τον Επιστημονικό Δ/ντή του Κέντρου Βασίλη Κούτρα, Καθηγητή Αγωγής Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η ομιλία θα γίνει στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Παλαιού Δημαρχείου Παμβώτιδας.
Επίσης, την ερχόμενη Τετάρτη και ώρα 6 μ.μ. θα γίνει φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων εφήβων Κ16 του «Π.Α.Σ. Θύελλα Κατσικά» και του «Α.Ο. Ανατολής». Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις Αθλητικές εγκαταστάσεις του «ΠΑΣ Θύελλα».

Το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος
Από την πλευρά του, το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «Στάσου πλάι μου» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών. Στα Γιάννενα ενημερωτικά περίπτερα θα στηθούν αύριο, Τρίτη, από τις 6 έως τις 9 μ.μ. και την Τετάρτη, από 10 π.μ. έως 1 μ.μ., στη συμβολή των πεζοδρόμων Μιχ. Αγγέλου και Βλαχλείδη.
Η κεντρική εκδήλωση που θα κάνει το ΚΕΘΕΑ είναι η ποδηλατοδρομία ο γύρος της λίμνης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, ώρα 6 μ.μ.. Η εκκίνηση θα γίνει από την πλατεία Μαβίλη και ο τερματισμός στη συμβολή των οδών Καραμανλή και παραλιμνίου δρόμου (καραβάκια). Θα ακολουθήσει συναυλία από το Ioannina School of Music, καθώς και πολλές εκπλήξεις!
To πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει και ποδοσφαιρικό αγώνα αύριο, Τρίτη, ώρα 7 μ.μ., μεταξύ της ομάδας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας και της ποδοσφαιρικής ομάδας του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ «Ήπειρος» στο Δημοτικό Στάδιο Άρτας.