Από την ενορία Κεστρίνης στην «Κιβωτό» της Πωγωνιανής

on .

KESTRINH KIBOTOS 1 23 6 19

• Την "Κιβωτό του Κόσμου" στην Πωγωνιανή επισκέφθηκαν το Σάββατο πιστοί από την ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας, όπου προσέφεραν τρόφιμα και ρουχισμό. Στη συγκεκριμένη δομή, ως γνωστόν, φιλοξενούνται εγκαταλελειμμένα, κακοποιημένα και παραμελημένα παιδιά, με σκοπό, όταν ενηλικιωθούν, να ενταχθούν με τα κατάλληλα εφόδια στο κοινωνικό σύνολο.
Οι ενορίτες ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της "Κιβωτού του Κόσμου" και ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια του Γεωργικού Σχολείου, όπου δραστηριοποιούνται τα παιδιά, όπως το θερμοκήπιο, ο κήπος με τα αρωματικά φυτά και βότανα, η φάρμα, το εργαστήριο παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων, το μελισσοκομείο και το τυροκομείο. Ο π. Ηλίας Μάκος τόνισε ότι η προσπάθεια της "Κιβωτού του Κόσμου", που στηρίζεται στον εθελοντισμό, δείχνει ότι ο Θεός είναι κοντά στον άνθρωπο και τον ευλογεί. Είναι στο πλευρό του, μέσω φωτισμένων μορφών, όπως ο π. Αντώνιος. Και πρόσθεσε ο π. Ηλίας: «Περιβάλλει τον άνθρωπο ο Κύριος με απέραντη στοργή. Τον παρακολουθεί. Τον βλέπει. Τον ακούει. Γνωρίζει τις αγωνίες, τους πόνους, τις επιθυμίες, τους κινδύνους, τους πειρασμούς. Και είναι δίπλα του συνεχώς. Πόσο κουράγιο δίνει αυτή η αλήθεια».
Στη συνέχεια οι πιστοί της ενορίας Κεστρίνης προσκύνησαν στην ιστορική μονή Παναγίας της Μολυβδοσκεπάστου, καθώς και στον ναό του αγίου Κοσμά Κονίτσης. Με ενδιαφέρον οδήγησαν τα βήματά τους στο πατρικό σπίτι του π. Παϊσίου, όπου ενημερώθηκαν από τον ανηψιό του για την οσιακή ζωή του και την παρουσία του στην Κόνιτσα.