Πρωτοπόρα η Ήπειρος στη διαχείριση απορριμμάτων!

on .

KALOGIANNH BRABEIO ASA 19 6 19

• «Μετά από την εννεαετή θητεία έκλεισε ο κύκλος της υπηρεσίας μου στην Περιφέρεια Ηπείρου, με αποτιμητέο έργο και με θετικό πρόσημο όπως είναι κοινά αποδεκτό…» τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη σε χαιρετισμό της στο 3ο Συνέδριο Μεταφορών - Υποδομών που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (απ’ όπου και η φωτό).
Κατά την διάρκειά του παρέλαβε και το βραβείο για το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι Ιωαννίνων, το οποίο ψηφίστηκε ως το κορυφαίο έργο της χώρας στη διάρκεια του 2018.
Στην ομιλία της η κ. Καλογιάννη έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου που επιτεύχθηκε στον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων, αναφέροντας μεταξύ άλλων, ότι:
- Αποκαταστάθηκαν 50 Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων κι έτσι δεν επιβλήθηκε ούτε ένα ευρώ πρόστιμο στους Ηπειρώτες.
- Σχεδιάστηκαν και θα παραδοθούν προς χρήση εντός του καλοκαιριού οι 9 Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.
- Επετεύχθη η χρηματοδότηση των 3 μονάδων κομποστοποίησης.
- Παραδόθηκαν στους Δήμους, πλήρεις, έτοιμες προς δημοπράτηση, οι μελέτες εφαρμογής των εγκαταστάσεων των 12 κεντρικών Πράσινων Σημείων με παράλληλη εξασφάλιση της χρηματοδότησής τους.
- Κυρίως όμως, το έργο ορόσημο ήταν η κατασκευή και λειτουργία του Εργοστασίου Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Απορριμμάτων Ηπείρου.
«Επιλέξαμε στο έργο αυτό να συμπορευτούμε με τον ιδιωτικό τομέα, υπό το πλαίσιο Σύμβασης Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα. Αναγνωρίσαμε τα πλεονεκτήματα της Σύμβασης αυτής για το συγκεκριμένο έργο, και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε», σημείωσε χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης.